Meglerhuset Pareto venter den gråmarkedsnoterte forbrukslånsbanken Monobank å vokse utlånene fra 800 millioner kroner i år til nær 3,8 milliarder kroner over de neste to årene.

"Med nyinnhentet kapital, kredittkortsamarbeid med Widerøe og den planlagte ekspansjonen til Finland, oppjusterer vi våre vekstestimater for Monobank fremover betydelig", heter det i en dagsfersk oppdatering fra meglerhuset.

Pareto opprettholder en kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål 5 kroner,  som utgjør en oppside på 22 prosent fra dagens kursnivå.

"I sum øker vi våre resultatestimater med 18-46 prosent de neste årene, men inntil og inkludert 2018 blir dette motvirket av et høyere antall aksjer", heter det.

Pareto og ABG Sundal Collier bisto Monobank under innhentingen av 175 millioner kroner i en rettet emisjon til kurs 4,1 kroner per aksje i forrige måned.

Etter dette vil banken trolig ha en kapitaldekning (Tier 1) på over 30 prosent, mot kravet på 17 prosent, mener Pareto.

"Selv med høyere vekst venter vi at banken vil holde seg over dette kravet fremover. Og i 2018 og 2019 venter vi at veksten vil være selvfinansierende", skriver Pareto.

Kursmålet på 5 kroner tilsvarer en prising på 11 ganger forventet resultatet i 2018 (P/E). Det er høyere enn Paretos forventning til konkurrentene Komplett Bank og Nordax, som er tigangen, men lavere enn Bank Norwegian med kursmål på tolvgangen.

Monobank var sist omsatt for 4,11 kroner per aksje på Norges Fondsmeglerforbunds OTC-liste.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Årets gasellevinner: - Ikke gjør som oss
Norsk Oppdrettsservice er årets nasjonale gasellevinner. Dette er deres tips til andre som vil lykkes som gründere.
00:41
Publisert:
Bilen for deg med liten familie og mye penger
Audi S5 er kanskje den beste allrounderen av alle egobilene.
01:56
Publisert: