Strømmen av banker til Oslo Børs fortsetter. Torsdag morgen rapporterer Komplett Bank at også den vil på Oslo Børs. En notering er ventet allerede i år.

Komplett Bank sier den samtidig vil gjøre en kapitalutvidelse på om lag 400-500 millioner kroner når den går på børs, men sier den vil ta en endelig beslutning om hvor mye penger den vil hente senere - i samråd med sine rådgivere.

Komplett Bank startet opp så sent som i mars 2014, og har forbrukslån som sitt hovedområde. Det er i hovedsak norske aksjonærer, der netthandelssselskapet Komplett er den største aksjonæren med 20 prosent, men det er også en lang rekke kjente investorer på listen, blant annet eiendomsmannen Erik Bøhler, stjernemegler Jan Petter Collier, meglernestor Erik Must og familien og riggeier og milliardær Frederik W. Mohn.

Komplett Bank-sjefen Raimond Pettersen har selv 7,99 millioner aksjer i selskapet, 808.000 opsjoner, samt 4,2 millioner warrants i forbrukslånsbanken.

Vokser

Banken kan vise til en vekst det siste året på 68 prosent i netto utlån, eller nær to milliarder kroner, og la samtidig frem et driftsresultat før skatt på 267 millioner kroner for årets tre første kvartaler. Til sammenligning var resultatet på 114 millioner kroner i samme periode året før.

Banken regner med fortsatt kraftig vekst fremover, og tar opp sin såkalte guiding på utlånsveksten til netto 2,1-2,3 milliarder kroner i år, fra tidligere 2,0-2,2 milliarder kroner. Det betyr at netto utlån ved årsskiftet ventes være på 5,4-5,6 milliarder kroner.

Neste år ventes den eksisterende virksomheten å vokse omtrent som i år, ifølge powerpoint-presentasjonen banken har lagt ut. I tillegg ventes ny virksomhet å bidra med 1/3 av veksten.

Komplett Bank jobber nå med å legge planene fremover, og vil utvide forbrukslån-virksomheten fra Norge og Finland i dag til Sverige i første kvartal neste år. Deretter følger kredittkort-lansering i Finland og Sverige i andre halvår. Banken vurderer også en satsing i Danmark og resten av EU. (Vilkår)

- Så fort jeg setter meg på sykkelen blir jeg lykkelig
00:00
Publisert: