Den ferske Komplett Bank-sjefen Øyvind Oanes la torsdag morgen frem ferske kvartalstall. Det skjer etter at selskapet for en uke siden kom med et resultatvarsel til markedet.

Da meldte banken at det selger porteføljer med misligholdte lån i Sverige og Finland til Modhi Finance, og tilsvarende i Norge til Lowell, for totalt 1,4 milliarder kroner.

Ved åpning på Oslo Børs torsdag var aksjen ned 3,5 prosent. Noen timer inn i handelen har kursen imidlertid snudd og aksjen er opp over 2,5 prosent.

Smell

I forbindelse med salget gjorde banken også en gjennomgåelse av hele låneporteføljen. Da skrev selskapet at det ville resultere i ytterligere lånetap på 256 millioner kroner, og en negativ, regnskapsmessig effekt på totale inntekter på 290 millioner kroner. Effektene av gjennomgangen, salget og de ytterligere tapsprovisjonene ville bidra til et negativt resultat etter skatt på 356 millioner kroner i tredje kvartal, ble det opplyst.

Dagens fremleggelse av kvartalsrapporten for tredje kvartal bekrefter at resultatet etter skatt endte på minus 356 millioner kroner, mot et resultat på 73 millioner i samme periode i fjor.

Resultatet før skatt endte på nær en halv milliard i minus, fra rundt 100 millioner i samme periode i 2020.

Les også: Storaksjonær Jan Petter Sissener er «veldig skuffet» etter Komplett Banks nedslående resultatvarsel: – Virker som om de ikke har hatt kontroll
Milliardær Christen Sveaas er største eier i Komplett Bank, som sliter.
Milliardær Christen Sveaas er største eier i Komplett Bank, som sliter. (Foto: Mikaela Berg)

Negativ omsetning

Den totale omsetningen endte på minus 60 millioner kroner, fra 269 millioner kroner i 2020.

I resultatvarselet som kom for en uke siden skrev banken at det på grunn av tapene i tredje kvartal, samt de ventede tapene for hele 2021, trolig ikke ville bli noen utbyttebetaling basert på årets resultater.

Selskapet bekrefter i dagens kvartalstalloppdatering at det ikke blir utbetalt utbytte for 2021, men gjentok samtidig planen for å betale resterende utbytte for 2019 og 2020 i desember i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.