Som tidligere kommunisert endte resultatet etter skatt på minus 15 millioner kroner i fjerde kvartal, et kraftig fall fra et netto overskudd på 97 millioner kroner i fjerde kvartal 2018.

For året totalt tjente banken 203 millioner kroner etter skatt, men også det et markant fall fra året før da resultatet endte på 331 millioner kroner.

Utlån i Norge faller markant

Mens kraftig utlånsvekst i Sverige og Finland trakk opp de totale utlånene i 2019, viser kvartalsrapporten at Komplett Bank har opplevd et markant fall i sine utlån i Norge. Fra utgangen av 2018 til utgangen av 2019 har utlån av forbrukslån i Norge falt fra 4,5 milliarder kroner til 3,7 milliarder kroner.

– Vi opplevde en negativ utvikling i vår låneportefølje i fjerde kvartal, primært knyttet til lån utstedt i Norge i 2018, sier konsernsjef Jan Haglund i en melding.

I rapporten fremkommer det at rundt 45 prosent av lånene som ble misligholdt i fjerde kvartal, stammer fra 2018.

– For et år siden initierte vi en gjennomgåelse av risikoen i vår portefølje og vi har kontinuerlig jobbet med å forbedre vår risikohåndtering. Vi vet det vil ta tid før den fulle effektene av dette arbeidet vil materialisere seg, og jeg er sikker på at ved å holde ubønnhørlig fokus på risikohåndtering og lønnsomhet, så vil Komplett Bank være i en betydelig sterkere posisjon ved utgangen av 2020, sier Haglund.

Volumene fra kredittkort falt fra 847 millioner kroner til 801 millioner kroner, mens volumene fra såkalt «point of sales» (POS Finance) økte fra 341 millioner kroner til 505 millioner kroner.

Varslet nye tap

Komplett Bank varslet i en børsmelding sent sist uke nye tap på utlån på 105 millioner kroner, og at de samlede utlånstapene for fjerde kvartal 2019 kommer opp i 222 millioner kroner.

Stein Erik Hagen er storeier i Komplett Bank. Gjennom Canica Invest eier Hagen 19,42 prosent av aksjene og er dermed største eier.

Komplett Bank varslet at de justerte lånetapene økte fra 82 millioner kroner i tredje kvartal, til 117 millioner kroner i fjerde kvartal.

Aksjekursen i Komplett Bank har falt 33 prosent hittil i år og siste uke har kursen rast rundt 19 prosent. Onsdag falt aksjen svakt 1,6 prosent til kurs 8,36 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.