Onsdag morgen la nettbutikken Komplett frem ferske kvartalstall.

Selskapets driftsinntekter i tredje kvartal kom på 2,7 milliarder kroner. Det er en økning på 15 prosent mot samme periode i fjor da driftsinntektene var på 2,4 milliarder.

Justert driftsresultat endte på 83 millioner kroner, opp fra 63 millioner kroner i samme periode i fjor. Det er en økning på 33 prosent.

Resultatet før skatt endte på 74 millioner kroner, opp fra 58 millioner kroner i fjor.

– Fremgangen er et resultat av et sterkt markedsgrunnlag understøttet av en økende andel netthandel kombinert med godt kommersielt håndverk i Komplett, sier administrerende direktør Lars Olav Olaussen i en børsmelding.

Tallene ble tatt godt imot av investorene på Oslo Børs onsdag formiddag, og ved lunsjtider steg Komplett-aksjen nær tre prosent.

Økt resultat tross utfordringer i forsyningskjeden

Det siste året har prisen på råvarer og fraktkostnader økt kraftig. En rekke selskaper, deriblant mange elektronikkselskaper melder om store utfordringer knyttet til forsyningskjedene.

I dagens børsmelding sier Olaussen at selskapet er fornøyde med å forbedre resultatet, tross utfordringer i forsyningskjeden.

– I lys av de pågående begrensningene i forsyningskjeden er vi spesielt glade for at vi lyktes med å øke topplinjen med 15 prosent fra et år til et annet. Dette er resultatet av målrettet innsats for å sikre varetilgang og tidsriktige leveranser, og det viser at vi er en attraktiv partner for våre viktigste leverandører, sier Olaussen.

Selskapets driftskostnader økte til 264 millioner kroner, fra 251 millioner kroner i samme periode i fjor. Olaussen legger imidlertid vekt på at den prosentvise andelen av omsetningen er redusert.

– God kostnadskontroll og sterk vekst i salgsvolum ga fortsatt bedring i kostnadsandelen. I tredje kvartal landet driftskostnadene på 9,7 prosent av omsetningen, en nedgang på 0,9 prosentpoeng fra samme periode i 2020, noe som bidrar til å ytterligere styrke vår kostnadsledende posisjon, sier Olaussen.

Børsnotert i juni

For ti år siden tok Hagen og Canica Komplett av børs, men i juni i år var selskapet tilbake.

I et intervju med DN i februar forklarte Canicas daglige leder Nils Selte hvorfor de valgte å ta Komplett på børs:

– Hvis du ser på Canicas portefølje, så har vi en stor posisjon i Orkla og Arcus der vi eier gjennom en børsnotert struktur som gir oss styringsfart. Nå kan vi få inn andre eiere som kan bidra til en fortsatt spennende reise, og selskapet kan få bedre tilgang til kapitalmarkedet, sa Selte den gang.

Hagens Canica solgte seg ved børsnotering ned til rundt 60 prosent av aksjene i Komplett. Det betyr at Hagen fremdeles sitter med full kontroll over selskapet.

Komplett er før børsåpning onsdag priset til omtrent 59 kroner per aksje. Selskapet har en markedsverdi på 4,3 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.