Konkurransetilsynet var i februar på uanmeldt kontroll hos KLP, etter mistanke om at selskapet har misbrukt sin dominerende stilling på en måte som «begrenser konkurransen».

Tilsynet meldte først om razziaen 17. februar, men har siden avslått å utbrodere hvilken aktør det gjelder, utover å være en «sentral aktør i et marked knyttet til finanssektoren»

– Det stemmer at vi har fått besøk av Konkurransetilsynet. De vil undersøke om vi har overholdt konkurransereglene, sier informasjonsdirektør Sissel Bjaanæs i KLP til DN.

Det er «Liv»-pensjonsdelen som er under tilsynets lupe, opplyser hun.

Det var E24 som først omtalte KLP-razziaen.

Bjaanæs fremholder at de må være ordknappe av hensyn til arbeidet tilsynet er i gang med. Tilsynet har bekreftet at de har tatt beslag i datamateriale, uten å ville utbrodere.

– Hva slags informasjon har tilsynet krevd?

– Det kan jeg ikke gå inn på, men vi samarbeider tett, og gir dem innsyn i all informasjon de ønsker. Men vi ønsker ikke å si noe mer om dette nå, sier Bjaanæs.

Konkurransetilsynet fikk grønt lys til razziaen etter en beslutning fra Hordaland tingrett.

Etterforskningsdirektør Kari Bjørkhaug har opplyst til DN at de vil granske om paragraf 11 i konkurranseloven er brutt. Bestemmelsen omhandler misbruk av dominerende markedsstilling.

Etter det DN forstår, står Konkurransetilsynet foran et langt etterforskningsarbeid som kan ta flere måneder. Så langt mener tilsynet det er «rimelig grunn til å anta» at KLP har handlet på en måte som begrenser konkurransen.

– Hva synes dere om at tilsynet fremmer en slik mistanke mot dere?

– Jeg har ingen kommentar til det heller, sier Bjaanæs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.