Kredittanalyseselskapet Bisnode opplyser i en pressemelding at 973 aksjeselskaper har gått konkurs hittil i år. Det er 1,4 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

Kredittøkonom i Bisnode Per Einar Ruud bemerker at økningen har vært moderat hittil.

– Men med ventet lavere etterspørsel som følge av virusfrykt, vil vi nok se en større konkursøkning utover i året, sier Ruud i pressemeldingen.

Forsyning kan stoppe opp

Ifølge meldingen venter Bisnode at flere bransjer vil bli rammet av den stadig voksende Korona-frykten.

– Det ligger forventninger til at særlig noen bransjer vil slite fordi folk er forventet å gå mindre ut, reise mindre og dermed forbruke mindre. Alt i takt med økningen av smittede i Norge og hos våre handelspartnere. De fleste butikker selger importerte varer og kan oppleve at vareforsyning fra for eksempel Kina kan stoppe opp. I tillegg ser vi at virusfrykten går utover verdien på den allerede svake norske kronen. Dette gjør importerte varer dyrere, sier Ruud.

Flest i byggebransjen

I samme melding opplyses det at bygg- og anleggsbransjen har hatt flest konkurser. Hele 26,1 prosent av alle konkursene skjer i denne bransjen, en økning på 2 prosent fra i fjor.

Bransjen agentur og engros er nær tilknyttet detaljhandel og har hele 15,3 prosent mindre konkurser i år enn i samme periode i fjor.

Størst økning i Agder

Tallene fra Bisnode viser at Agder har den desidert sterkeste økningen i konkurser med 56,4 prosent økning, med Møre og Romsdal følgende med 44,2 prosent økning. Viken, som er nå er Norges nest største fylke, har en nedgang i konkurser på 12,8 prosent. Den beste utviklingen finner vi i Nordland. Der har de opplevd en nedgang i konkursene med 45,2 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.