Det fremgår av tingrettens avgjørelse at samlet gjeld er på om lag 2,8 millioner kroner, og at selskapets eiendeler er anslått til en verdi av 800.000 kroner. Det opplyses også om at selskapets tre ansatte er oppsagt.

Konkursen kommer i påvente av tiltale mot eier og daglig leder Laila Mjeldheim, som er siktet for grovt bedrageri. Mjeldheim nekter straffskyld.

«Umulig å drive videre»

DN har vært i kontakt med Mjeldheim, som viser til sin advokat Øystein Storrvik. Han forteller at på grunn av etterforskningen mot selskapet er tatt heftelser i eiendeler, både som tilhører selskapet og Mjeldheim selv.

– Det gjør det umulig å drive videre, sier Storrvik.

Advokaten bekrefter at politiet i juni har tatt arrest i to leiligheter, og også i selskapets driftskonto. Politiets samlede arrest er på 50 millioner kroner.

I minus de to siste årene

Mjeldheim er siktet på mistanke om grovt bedrageri, men nekter straffskyld. Ifølge Finansavisen håper Oslo-politiet at de snart nærmer seg en avgjørelse om tiltalen mot kvinnen.

– Har dere inntrykk av at det nærmer seg tiltale?

– Det vi vet er at de er i sluttfasen av etterforskningen, men vi vet ikke om det nærmer seg tiltale eller ikke. Min klient nekter for øvrig straffskyld, sier Storrvik.

Advokat Knut Ro: Dette er definisjonen på en konkurs
Dette skjer når et selskap går konkurs.
03:20
Publisert:

Det norske kartselskapet har tidligere vært under lupen hos VG, som har skrevet en rekke kritiske saker om selskapet. Selskapet har solgt oppføringer i sitt eget kart som har ligget ute på nettsiden www.atlas.no.

Selskapet ble stiftet i 2007. I 2015 hadde selskapet et resultat før skatt på 2,1 millioner kroner. De to siste regnskapsårene som er tilgjengelig, 2018 og 2017, har resultatet før skatt vært negativt, med henholdsvis én og to millioner kroner i minus. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.