Det viser tall fra Lindorff, gjengitt i Finansavisen.

De siste 15 årene har antall ansatte per konkursrammet aksjeselskap i Norge variert. Bunnivået var på 0,6 ansatte i 2007 og økte til et snitt på 3 ansatte per konkurs i både etter dot com-boblen og etter finanskrisen. Nå er det i snitt 7,5 ansatte i AS-ene som går konkurs, høyere enn på mange år.

Ifølge Lindorff er det ikke slik at store enkeltkonkurser trekker opp ansattsnittet. 

Det er heller ikke slik at snittet er høyere i regionene der det har gått hardt utover ansatte i petroleumsrelaterte næringer: Det er noen regionale forskjeller, men gjennomsnittlig antall ansatte i konkursselskapene er fem eller høyere i alle landsdeler.

Antall konkurser var ventet å øke etter oljeprisfallet, og de 12 månedene fram til og med 1. kvartal var det 8,7 prosent flere konkurser enn i de foregående 12 månedene. I samme periode har imidlertid antall aksjeselskaper steget, så konkursandelen holder seg stabil.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Juni kan være så hektisk for småbarnsforeldre at noen drømmer om å havne på sykehus for å få litt fred
– En gang var juni sol og utepils, nå er det bare stress
02:21
Publisert: