«Vi har begynt å flytte på folk som et forebyggende tiltak», skrev JPMorgan i et notat til sine ansatte torsdag, ifølge Bloomberg. «Å splitte opp arbeidsgruppene til forskjellige steder bedrer vår evne til å utføre arbeidet vårt overfor kunder, mens vi minimerer risikoen fysisk kontakt medfører, om et tilfelle skulle oppstå».

En talsperson for banken, Brian Marchiony, bekrefter også dette overfor avisen.

Tungt børsfall i USA

Koronaviruset, som hadde sitt første utbrudd i den kinesiske byen Wuhan, spres nå over hele verden. Flere steder har børsene falt kraftig, som følger av folks frykt for virusets påvirkning, og i USA og Canada har sentralbankene satt ned styringsrenten i et forsøk på å skåne økonomien.

Wall Street har de siste ukene opplevd voldsomme svingninger som følger av frykten for koronaviruset. Nye meldinger om koronadødsfall torsdag sendte hovedindeksene Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq ned fra start, og i skrivende stund ligger de alle ned over tre prosent fra sluttkurs onsdag.

Utover kvelden tiltok fallet, og industriindeksen Dow Jones var på et tidspunkt ned nær 3,8 prosent.

Flyselskaper sliter

Blant de hardest rammede er reiselivsselskaper, mens JPMorgan-aksjen er ned hele fem prosent.

Torsdag sliter en rekke flyselskaper, etter at United Airlines onsdag kveld amerikansk tid gjorde det klart at de kutter en rekke flyreiser, stanser ansettelser, og ber sine ansatte ta ubetalt permisjon.

I Norge stengte Oslo Børs ned 2,34 prosent torsdag, etter kursnedgang for en rekke store selskaper. Norwegian og SAS falt begge markant i løpet av børsdagen.

Nå har altså JPMorgan strammet inn beredskapstiltakene sine, i et forsøk på sørge for at virusutbruddet har minst mulig effekt på driften.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.