– Vi har sendt ut permitteringsvarsel til alle ansatte i sentrene i Norge, samt at vi jobber med situasjonen i de andre landene. Det er litt ulike permitteringsregler i de forskjellige landene, sier Sats-sjef Sondre Gravir.

I Norge har treningskjeden sendt ut over 4000 permitteringsvarsler.

Forrige torsdag stengte Sats ned alle sine treningssentre i Norden som følge av koronavirusutbruddet.

Telefonen din er en bakteriebombe. Slik renser du den grundig
Nate Lanxon i Bloomberg News viser deg hvordan digitale enheter som mobiltelefon, tastatur og Ipad renses for å redusere faren for koronasmitte.
01:58
Publisert:

– Det er selvfølgelig altoppslukende og ekstremt krevende. Samtidig må man prøve å forholde seg til fakta. Dette er en situasjon hvor man tar avgjørelser som ikke bare er riktige, men føles riktige. Selv om dette får enorme konsekvenser for ansatte, selskapet og finansielt, var det en beslutning vi mente var riktig. I disse dager tenker man mest på dem som står i mye verre situasjoner som er syke, har pårørende som er syke eller jobber i helsevesenet, sier Gravir.

Etterutdanner og vasker

Mens sentrene er stengt benytter selskapet anledningen til å etterutdanne, opplæring av ansatte, total nedvasking av sentrene, samt vedlikehold, sier Gravir.

Han er glad for at regjeringen og opposisjonen ble enige om lønnskompensasjon i 20 dager for permitterte ansatte.

– Vi ser tilsvarende tiltak på trappene i Sverige og Danmark, sier han.

– Jeg opplever at det ikke er noen som spiller et politisk spill, men at man tar en felles beslutning, sier Sats-sjefen.

– Hvor lenge tror du dere må holde sentrene stengt?

– Der forholder vi oss til de som er mer eksperter enn det vi er, sier han.

Eksplosjon i digitaltrening

Sats har totalt 10.400 ansatte i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Mens sentrene er stengt har Sats satt medlemsskaper på pause. Til tross for at det fysiske møtet uteblir, sier Gravir at de opplever enorm interesse etter at de åpnet digitale treningstilbud for både medlemmer og ikke-medlemmer.

– Responsen har vært formidabel. I går, på en søndag, hadde vi nærmere 50.000 som trente med oss digitalt. Og veksten er enorm. Vi har flere enn 100 digitale klasser tilgjengelig med alt fra yoga til crosstraining, digitalt treningsprogram og mange live timer gjennom hele dagen, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.