KPMG, et av verdens største revisjons- og rådgivningsselskaper, er ilagt en bot på 14,4 millioner pund. Det melder Financial Times mandag. Det tilsvarer drøyt 170 millioner kroner.

Årsaken til boten er at KPMG har drevet med villedende regnskapsregulering under inspeksjoner av revisjonene til kollapsede Carillion og det britiske selskapet Regenersis.

Dette er den største boten KPMG noensinne er blitt ilagt i Storbritannia, ifølge FT.

Avgjørelsen kom fra bransjedomstol, som fant at firmaet leverte falske og villedende dokumenter til rådet for finansiell rapportering i Storbritannia (FRC). Det pågår imidlertid en egen granskning knyttet til kvaliteten på KPMGs revisjon av Carillion.

I tillegg gikk KMPG med på å betale ytterligere 3,95 millioner pund for kostnader knyttet til saken, ifølge Financial Times.

Videre skriver avisen at fire tidligere KPMG-revisorer allerede er blitt ilagt bøter og mistet lisensen.

Hon Holt, administrerende direktør i KPMG godkjenner avgjørelsen:

«Opptredenen som lå til grunn for denne saken var feil og burde aldri ha funnet sted,» sa han ifølge avisen.

Holt la til at selskapet rapporterte om tilfellene så snart det ble kjent og at det har samarbeidet i etterforskningen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.