Råvarebørsen Nasdaq jobber med en avtale om erstatning til kundene som måtte bla opp over en milliard kroner etter krafttrader Einar Aas' (47) feilslåtte veddemål i kraftmarkedet, melder nyhetsbyrået Montel, som viser til flere ikke-navngitte kilder.

En avtale kan barbere medlemmenes dekningsinnskudd på rundt en milliard kroner til sikringsfondet, til en tiendedel, rundt 100 millioner kroner, ifølge Montel.

Ifølge samme kilder skal avtaleutkastet legge opp til at kreditorene fraskriver seg retten til å stille Nasdaq ansvarlig i etterkant, mot at man får et antall millioner kroner utbetalt tilsvarende sine respektive andeler i misligholdsfondet.

Aas kom i begynnelsen av november 2018 til enighet med kreditorene og unngikk personlig konkurs. Avtalen innebar at han beholdt huset sitt i Grimstad, biler og båter, samtidig som han aktivt skulle bidra til å realisere sine egne verdier til det beste for kreditorene.

Blant annet har Aas solgt en luksuriøs fjellhytte i Nissedal, samt lagt ut en heletasjes toppleilighet på Tjuvholmen i Oslo til 70 millioner kroner. Aas sitter også på store verdier i eiendomsprosjekter i Spania.

Da avtalen ble kjent, var Nasdaq klar på at store deler av tapet skulle inndrives gjennom salg av Aas' eiendeler.

– Nasdaq vil støtte likvidering (salg, red.anm.) av eiendelene på en rask og passende måte, i tråd med hensynet til å realisere maksimale verdier for medlemmene, og vil holde kontakt med medlemmene om dette, het det i en uttalelse fra Nasdaq i fjor høst.

Ifølge Montels kilder er ikke avtaleutkastet mellom Nasdaq og kreditorene godkjent av partene, og flere tidsfrister skal være brutt.

Det hersker derfor stor usikkerhet om utfallet, samt at det er usikkerhet knyttet til verdien av Aas' spanske eiendommer, som vil påvirke det endelige regnestykket, ifølge kraftnyhetsbyrået.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ungarns statsminister lover null inntektsskatt resten av livet til kvinner som føder minst fire barn
00:33
Publisert: