2017 var et utfordrende år for forretningsimperiet til Kristian og Roger Adolfsen. Mye av brødrenes virksomhet er knyttet til velferdstjenester og dette forretningsområdet var særlig tynget av et kraftig inntektsfall innenfor asylmottak og integrasjonstjenester.

En betydelig reduksjon i antall flyktninger som ankommer Norge bidro til et inntektsfall på over 700 millioner kroner i 2017. Ferske regnskapstall for Adolfsen-brødrenes private investeringsselskaper viser at asylsmellen gir store utslag også her.

Kristian Adolfsens heleide selskap Klevenstern fikk et resultat før skatt på 19 millioner kroner i fjor. Dette er en nedgang på 89 prosent sammenlignet med året før.

Bildet er det samme for Roger Adolfsens heleiede selskap Mecca Invest. Her falt resultatet fra 170 millioner kroner i 2016 til drøyt 20 millioner i fjor.

Tynges av velferd

Adolfsen-brødrenes flaggskip er Norges største private velferdskonsern, Norlandia Health & Care Group. Selskapet, som driver barnehager, eldreomsorg og investeringstjenester, omsatte for drøyt 4,8 milliarder kroner i 2017.

Velferdsvirksomheten er den største delen av konsernet Hospitality Invest som også har virksomhet knyttet til rekruttering, hotell og eiendom. Totalt omsatte Hospitality Invest for over syv milliarder kroner i fjor.

Resultatene til Adolfsen-brødrenes private investeringsselskaper er i 2017 tynget av at Hospitality Invest leverte et underskudd før skatt på over 52 millioner kroner. Dette var et betydelig fall fra et overskudd på 193 millioner året før.

– Fallet skyldes i hovedsak nedgangen i asylmarkedet. Vi hadde et par svært gode år med høy aktivitet, men når dette tok slutt fikk vi en del avviklingskostnader, sier Kristian Adolfsen.

Utlendingsdirektoratet la ned rundt 100 asylmottak i løpet av 2017.

Overskudd i Pioneer

Kristian Adolfsen forklarer at en viktig grunn til resultatfallet i Klevenstern er at det ble gjennomført få realisasjoner i løpet av fjoråret.

– Det er utbytteinntekter som preger regnskapet, sier Adolfsen.

Blant selskapene som Adolfsen-brødrene eier utmerker Pioneer Capital Group seg positivt i 2017. Investeringsselskapet fikk i 2017 et overskudd på 77 millioner kroner.

– De postene som bidro mest til Pioneer Capital Group sitt resultat var bobilgruppen Ferda, samt realisering av en forretningseiendom i Oslo, sier ledende partner Runar Rønningen i Pioneer Capital.

Pioneer eier nær 68 prosent av Ferda som selger bobiler og campingvogner, samt utstyr og tjenester tilknyttet disse. (Vilkår)

– Når de kommer i land og lurer på hvor høyt over havet de er
Turistsjef i Geiranger Ove Skylstad forteller hva som kjennetegner bobilturisten og cruiseturisten.
02:06
Publisert: