Det Kristian Siem-kontrollerte Siem Offshore melder onsdag at det må bokføres et valutatap knyttet til datterselskapet Siem Offshore do Brazil. 

Bakgrunnen for tapet er at det var inngått sikringskontrakter, en såkalt cash flow hedge, kontrakter som det nå har vist seg har gitt et tap på rundt 60,3 millioner dollar. Dette tilsvarer 514,36 millioner kroner med dagens dollarkurs. 

Offshore-rederiet endrer nå regnskapet for fjerde kvartal og hele året 2016. Det opplyses også at justeringen ikke har noen kontanteffekt.

Omregnet til tap per aksje innebærer justeringen et tap på 0,17 dollar aksjen. Før valutatapet ble regnet inn hadde Siem Offshore meldt et tap per aksje på 0,10 dollar i resultatet for fjerde kvartal.

Store nedskrivninger

Da Siem Offshore la frem sine resultater for fjerde kvartal 2016 23. februar i år, ble det kjent at offshorerederiet tok nedskrivninger på 74 millioner dollar, over 600 millioner kroner i fjerde kvartal knyttet til skipsverdiene.

Selskapet meldte i kvartalsrapporten at de tror markedet vil preges av overkapasitet i flere år fremover. 

I en tidligere versjon av denne artikkelen fremkom det at sikringskontraktene ble gjort i brasilianske realer. Det stemmer ikke, og er endret i artikkelen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se de spektakulære dronebildene fra brøyting fv 55 over Sognefjellet
Dronebilder fra Sognefjellet hvor Vegvesenet er i full gang med å brøyte fylkesvei 55. I spektakulære omgivelser jobber fresen seg sakte gjennom de enorme snømassene. Jobben tar rundt to uker og til tross for at det ikke har vært noen snørekord i år.
01:01
Publisert: