Gobi Technologies har hvert år siden etableringen i 2015 gått med underskudd. I 2019 endte selskapet med et resultat før skatt på minus 4,6 millioner kroner.
Nå mener gründer Kristoffer Lande i Gobi at selskapet har hentet inn kapitalen som trengs for å ferdigstille teknologiutviklingen og endelig snu i pluss.
– Nå skal vi ha nok på konto til å klare å komme oss over i pluss, jeg tror ikke vi vil trenge å hente mer kapital før vi er klare for å etablere oss i utlandet, sier Lande.
Han påpeker at ambisjonene til selskapet er å ta markedsandeler internasjonalt fremfor grønne tall i Norden, men at første steg naturligvis er å vise til lønnsomhet i et marked.
– Vi har utviklet en ny teknologi for vertikal videoproduksjon, en ganske kostnadskrevende teknologi å utvikle. Derfor tok vi et konvertibelt lån som ble konvertert i fjor, i tillegg til en emisjon på tre millioner kroner.
De til sammen ti millionene kom fra spillgründer og poker-ess Morten Klein.
– Vi følger denne investeringen sammen med flere andre investeringer, og vi har tro på at det skal gi avkastning over tid, sier Klein.
– Vi har fortsatt stor tro på produktet, og høy tillit til teamet. Vi ser også at kundene liker produktet og har en verdi av det. Teknologien er bra, men det er viktig at man finner en fornuftig forretningsmodell. Det tror jeg at man klarer, sier han.
Fersk støtte
I tillegg har selskapet mottatt støtte fra Innovasjon Norge på to millioner kroner i innovasjonstilskudd og 1,6 millioner i risikolån.
– Vi har også hentet inn 1,2 millioner i egenkapital fra investorene i forrige uke, sier Lande.
Ifølge Lande har selskapet siden etableringen totalt hentet inn rundt 16 millioner kroner.
– Litt av det går jo til drift og lønn, men mesteparten har gått til teknologiutviklingen, sier han.
Tidligere Snapchat-rival
– I all hovedsak har det gått til utvikling av en videospiller. Det som har vist seg vanskelig og kostbart var å utvikle en stående videospiller som kan spille av stories på nett. Det høres kanskje lett ut, men det er en ganske krevende prosess.
Gobi startet som en app for deling av bilder og video for grupper som vil dele i en felles strøm. Appen ble lansert i 2015 av studievennene Kristoffer Lande, Kristian Rekstad, Morten Stulen, Lars Erik Fagernæs og Andreas Øgaard fra NTNU i Trondheim.
– Da vi stiftet selskapet i 2015 var vi en konkurrent til Snapchat, der vi fokuserte på å tilby vertikale videoer og bilder til grupper. Det fungerte veldig bra, veldig lenge, men så lanserte Snapchat snaps for grupper og da stoppet det jo opp, sier Lande.
– Mange ting tilsa at vi burde gitt opp, men vi mente det var en for god teknologi til å legge fra seg. Man måtte jo satse litt.
Stående format
Etter at Snapchat lanserte sin gruppefunksjonalitet, måtte gründerne se seg om etter et nytt produkt de kunne basere sin teknologi på. Resultatet ble et videoverktøy som lar selskaper dele «stories», altså sekvenser av bilder og videoer i et stående format, på sin egen plattform.
– Vi ser at det er en enorm etterspørsel. Folk deler video mer og mer på mobil, og mesteparten av videoene er produsert for pc, eller breddeformat. Story-konseptet er på full fart fremover, det meste av videoproduksjon går på et liggende format som for eksempel Youtube eller Vimeo. Vi tilbyr et vertikalt videoproduksjonsverktøy, det første i sitt slag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.