Allerede i 2012, før noen knapt hadde hørt om bitcoin og kryptovaluta, startet Stavanger-mannen Ole André Torjussen (34) selskapet Bitcoins Norge.

Det gikk trått de første årene, men så i fjor, da bitcoin var på «alles» lepper og prisene steg hinsides mye, løsnet det for Torjussen.

Det ga ham et resultat før skatt på 3,6 millioner kroner.

Omsatte for 560 mill.

Gjennom Bitcoins Norge eier og driver Torjussen den norske kryptovalutabørsen Bitcoins Norway. Her kan man kjøpe og selge kryptovalutaene bitcoin, bitcoin cash og Litecoin.

Det har ikke lykkes DN å komme i kontakt med Ole André Torjussen.

I regnskapet står det ikke oppført hvor mye børsen omsatte for i fjor. Han har tidligere fortalt at børsen tar en andel på én prosent av alle handler som blir gjort på handelsplassen. Med en inntjening på 5,6 millioner kroner i fjor vil et omsetningsgebyr på én prosent tilsi at Ole André Torjussen omsatte kryptovaluta for 560 millioner kroner i fjor, altså 1,53 millioner kroner om dagen.

Det gir en vanvittig resultatmargin på 51 prosent.

Ifølge hjemmesiden har kryptovalutabørsen 20.000 norske brukere.

Tror bitcoin når en million

Bitcoin er den desidert største kryptovalutaen med en markedsverdi på 141 milliarder dollar. Rundt juletider i fjor nådde den digitale valutaen en topp på like under 20.000 dollar per bitcoin etter å ha hatt en ellevill prisstigning som gjorde flere nordmenn til millionærer nærmest over natten.

I et intervju med Hegnar tv i fjor sa Ole André Torjussen at han tror en bitcoin ville være verd en million kroner i år – altså 122.000 dollar.

– Min oppfatning er at man vil se en million per bitcoin neste år, sa han.

Halvveis inn i 2018 er bitcoin langt unna spådommen til Torjussen. En bitcoin koster onsdag formiddag 8300 dollar, tilsvarende 68.000 kroner. Hittil i år har bitcoinprisen falt 40 prosent, men har fått et solid løft den siste måneden med en oppgang på 36 prosent.

Ole André Torjussen eier 92,1 prosent av Bitcoins Norge.(Vilkår)

Elbilen som skal erstatte din konvensjonelle bil
Det norske markedet skriker etter elbiler med lang rekkevidde. Her er den de skriker høyest etter.
02:33
Publisert: