Matrixport er blitt multimilliardær Wus andre enhjørning etter at kryptoselskapet passerte en milliard dollar i verdsettelse i forbindelse med den nyeste kapitalinnhentingen.

Milepælen skjer kun to år etter at Wu skilte selskapet ut fra hans første kryptoeventyr – Bitmain – som driver produksjon av datachiper for krypto-mining.

Wus nye selskap tilbyr derimot finansielle tjenester innenfor kryptovalutaer. På plattformen kan kunder motta rådgivning og handle alt fra spesifikke valutaer til avanserte derivater.

– Krypto-banktjenester er en rask voksende nisje, sa Ge Yuesheng, administrerende direktør i Matrixport, i et intervju med Bloomberg i forbindelse med kapitalinnhentingen.

Tidligere i år skal plattformen ha passert ti milliarder dollar i forvaltning fra private og institusjonelle investorer.

Den siste kapitalinnhenting var på 100 millioner dollar og inkludert investeringer fra risikokapitalselskapet DST Global og investeringsselskapet Tiger Global, sammen med en rekke andre vekstfond.

Selv etter den nyeste kapitalinnhentingen skal gründerne Wu og Ge beholde majoritetseierskapet i selskapet.

Vil børsnoteres

Matrixport sikter nå på en børsnotering i løpet av tre til fem år og skal allerede nå være lønnsomt, uten at selskapet har lagt frem regnskap for det siste året.

I sitt første år skal selskapet ha hatt syv til åtte millioner dollar i omsetning og ventet doble inntektene i 2020.

Innen fem år sikter selskapet på å ha «hundrevis av milliarder dollar» under forvaltning, ifølge Bloomberg.

I dag skal det månedlige tradingvolumet være om lag fem milliarder dollar og kundene skal hovedsakelig bestå av svært velstående individer med «et bredt spekter av forventninger til risiko og avkastning».

Bitmain med ny utvinningsmaskin

I løpet av fem år vokste Bitmain seg til å bli verdens største produsent av datachiper for krypto-mining. Det gjorde også Wu til milliardær.

Den elleville veksten fikk seg derimot en kraftig brems i løpet av 2019. Store økonomiske utfordringer og sterk uenighet innad i selskapet gjorde at Wu til slutt trakk seg fra selskapet ved nyttår.

Siden den gang har selskapet utviklet en ny maskin som skal ha fire ganger så stor kapasitet som den foregående modellen, samtidig som den er 13 prosent billigere enn dagens ledende modeller.

Harmonychain, som er en av konkurrentene til det kinesiske selskapet, falt kraftig tidligere i sommer som følge av nyheten om Bitmains nye produkt.

Tirsdag handles bitcoin for om lag 38500 dollar etter å ha falt over 30 prosent siden kryptovalutaen toppet seg tidligere i vår. Forrige uke steg kryptovalutaen etter rykter om at Amazon vurdere å akseptere bitcoin som betalingsmiddel fra slutten av 2021. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.