Det skriver CNBC.

JP Morgan-sjef Jamie Dimon er en av de mest respekterte toppsjefene i den amerikanske finansnæringen. Under en konferanse høsten 2017 ga han kryptovalutaen bitcoin kraftig kritikk:

– Bitcoin vil før eller senere kollapse. Det er ren svindel. Det er verre enn tulipankrakket. Dette vil ikke ende bra, sa Dimon.

Det skal nevnes at selv om Dimon tidligere har avfeid bitcoin som en suksess har han vært positiv til blokkjedeteknologien som ligger bak den digitale valutaen.

Nå har banken hans lansert USAs første kryptovaluta som er støttet av en bank.

Den har fått navnet «JPM Coin», og skal brukes for å gjennomføre transaksjoner umiddelbart mellom kunder i bankens virksomhet for storkundebetalinger.

I første omgang vil JP Morgan prøve ut sin nye kryptovaluta på kun en ørliten del av de 6000 milliarder dollarene banken flytter rundt i verden hver dag, ifølge CNBC.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne fisken må du dna-teste for å finne ut om er «ekte»
02:04
Publisert: