Når prisene er høye, skjer det ofte ting i kryptoverden.

Den norske kryptovalutabørsen Miraiex, som tilbyr handel i blant annet kryptovalutaene bitcoin, ethereum og ripple, henter nå fem millioner kroner i frisk kapital fra flere investorer. Med på runden er blant annet Skyfall Ventures, som tidligere har investert i Kolonial, og Nordnet-profilen Mads Johannesen.

60 millioner

– Vi trengte egentlig ikke penger. Vi ønsket bare å vokse raskere, sier Thuc T. Hoang (30), daglig leder og største eier i Miraiex.

Hva investeringen priser selskapet til vil han ikke si.

Hoang forklarer at de har hatt et handelsvolum på over 60 millioner kroner de siste 30 dagene. Det er over tre ganger så mye som forrige 30-dagersperiode. I samme periode har prisen på bitcoin steget over 20 prosent.

Forrige uke nådde den virtuelle valutaen en ny all-time-high like oppunder 20.000 dollar.

Miraiex vil ekspandere til Sverige i starten av 2021.

– Vi anser at vårt produkt passer godt inn i de nordiske landene og at tiden for å ekspandere har vist seg å være ganske bra. Vi er blitt godt mottatt i Norge og opplever en ganske bra vekst hver måned, sier Hoang, som forklarer at børsen har over 10.000 registrerte kontoer.

Børsen tar en avgift på 0,5 prosent på kjøp og salg av kryptovaluta.

Får med fond

Investeringsøkonom Mads Johannesen i nettmegleren Nordnet er blant dem som går inn med penger i Miraiex. Han ønsker ikke å kommentere, men bekrefter at han har investert.

Sliter du med å skjønne krypto-begrepene? Da bør du se denne videoen
Selv krypto-noviser vet at kryptovalutaen har satt ny rekord, men hva er FUD, Hodl og svake hender? Her er fem begreper du bør har kontroll på nå når kryptomarkedet begynner å ta av.
03:08
Publisert:

Venturefondet Skyfall Ventures tar mestedelen av kapitalinnhentingen i Miraiex og går inn med fire millioner kroner. Fondet blir største eksterne aksjonær.

Daglig leder i Skyfall, Espen Malmo, mener plasser for kjøp og salg er en nødvendighet i krypto-økosystemet. Han sier konkurransen er tøff internasjonalt, men mener det er rom for norske aktører.

– Vi mener at det helt klart er plass for, og behov for, en mer lokal aktør som både bruker lokale KYC-prosesser (kjenn din kunde, red.anm.), innloggingsprosesser gjennom BankID og oppkobling gjennom lokaler banker, sier Malmo, som selv har jobbet med blokkjedeteknologi.

– Det som virkelig trigget oss er at det er bygget et utrolig kompetent teknologisk team. Vi investerer utelukkende i tekniske grunnleggere, sier han.

Skyfall har 100 millioner kroner under forvaltning og har investert i selskaper som Kolonial.no, Nabobil, klesdelingstjenesten Fjong og solcelleselskapet Otovo.

Eirik Frøyland Rime, en av grunnleggerne bak bruktklær-appen Tise, er også med. Han har investert litt mindre enn 150.000 kroner.

– Jeg har investert først og fremst fordi jeg har fått et veldig bra inntrykk av teamet og deres evner, og nummer to fordi jeg har tro på at Norge og Norden behøver en trygg og lokaltilpasset børs for kryptohandel, sier Rime.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.