Klokken 21:05 norsk tid la Facebook frem tall for tredje kvartal.

Det var ingen store overraskelser varslet i fremkant av fremleggelsen. På tross av at Facebook har stått i mange stormer de senere årene, virker det ikke som om dette har skremt investorene nevneverdig.

  • Resultat per aksje på: 2,12 dollar
  • Omsetning: 17,65 milliarder dollar
  • Vekst 29 prosent
  • Daglige aktive brukere er 1,62 milliarder, opp 9 prosent sammenlignet med september i fjor

Med en gang det ble klart at selskapet la frem noe sterkere tall enn forventet, steg aksjen med fire prosent. Aksjen endte til slutt opp 4,46 prosent i utvidet handel etter offisiell børsslutt.

- Vi er opptatte av fremgang på store sosiale utfordringer og å bygge nye erfaringer som forbedrer folks liv verden rundt, uttalte Facebook-overhodet Mark Zuckerberg under fremleggelsen.

Et varslet resultat

I forkant av fremlegget ventet Wall Street følgende resultat fra Facebook:

  • Resultat på 1,91 dollar per aksje
  • Omsetning på 17,35 milliarder dollar
  • En vekst på 26 prosent sammenlignet med fjorårets tredjekvartal.

Betaler bot til Storbritannia

Onsdag ble det også klart at Facebook har akseptert en bot på 500.000 pund, nesten seks millioner norske kroner, for å ha brutt personvernlovbrudd i Storbritannia i forbindelse med Cambridge Analytica-saken.

Selskapet er nå utestengt fra Facebook, etter at det ble avdekket at de innhentet personlig informasjon om lag 50 millioner brukere av nettstedet, og solgte det videre i forbindelse med politiske valgkamper. Etter Brexit-avstemningen i 2016, kom det frem at Cambridge Analytica hadde samarbeidet med siden som ville ut av EU.

Vil splitte opp Facebook

Dagen før fremlegget av kvartalstallene lanserte senator, og mulig presidentkandidat for demokratene, Elizabeth Warren sin strategi for å kontrollere store selskaper.

Warren har allerede lovet at dersom hun blir valgt, ønsker hun også å dele opp Facebook, samt Google-eier Alplhabet og Amazon, i frykt for at selskapene er blitt for store til at de kan kontrolleres. Hun har også tatt til orde for at representanter og senatorer blir satt i karantene i en fireårsperiode, før de kan jobbe for større selskaper.

Senatoren Elizabeth Warren driver for tiden valgkamp i håp om å bli demokratenes presidentkandidat. Hun er en uttalt kritiker av Facebook.
Senatoren Elizabeth Warren driver for tiden valgkamp i håp om å bli demokratenes presidentkandidat. Hun er en uttalt kritiker av Facebook. (Foto: GRETCHEN ERTL/Reuters/NTB Scanpix)

Den amerikanske strategen Bradley Tusk, som tidligere har jobbet med kjente demokrater, er lite imponert.

– Hvis du er en demokrat som stiller i forhåndsvalget med en populistisk valgkamp, så er det å spille på at systemet er rigget og ondskapsfullt og hva det måtte være, et populært standpunkt å innta, kommenterte han melder Washington Post.

Facebook har ikke kommentert Warrens planer.

I første versjon av denne saken stod det overskudd, der det skulle stå omsetning. Feilen er nå rettet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.