Den norske artisten Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, har hatt stor suksess internasjonalt med musikkarrieren, særlig innenfor housesjangeren. Forrige uke holdt tropical house-artisten konsert for over 30.000 på Ullevaal stadion i Oslo. Det er bergenserens største show hjemme i Norge så langt i karrieren, og den eneste konserten han holder i Norge i år.

Storsatsingen på lydprodukter gjennom selskapet Kygo Life har derimot blitt et tapsprosjekt. I det ferske årsregnskapet til Kygo Life kommer det frem at selskapet endte med et underskudd på nær 12 millioner kroner før skatt i 2021.

Fra klær til lyd

30-åringen fra Bergen slo for alvor gjennom i midten av 2010-tallet med en rekke egne remikser av velkjente låter. Senere har han gitt ut sine egne produksjoner, og han har vunnet to Spellemannspriser.

Hans låtsamarbeid med superkjendisen Selena Gomez med låten «It Ain't Me» er avspilt 1,2 milliarder ganger på Spotify. Hans nest best strømmede sang på Spotify er «Firestone». Den har over 900 millioner avspillinger.

I 2016 stiftet han Kygo Life, med formål om å selge klær og moteprodukter. Bedriften ble startet sammen med Jon Inge Gullikstad, som blant annet står bak ullplaggene til Vegard Ulvang og kleskolleksjonen til Therese Johaug. Gullikstad gikk imidlertid ut fra eiersiden i 2019.

Selskapet fikk en god start, og omsatte for 31 millioner på fire måneder i sitt første år. Etter dette har det imidlertid bare gått nedover.

I 2017 og 2018 hadde Kygo Life et samlet tap før skatt på over 25 millioner kroner, til tross for at selskapet i 2017 endret forretningstrykket fra å selge klesprodukter til å selge hodetelefoner.

I årsregnskapet til Kygos heleide konsern, Kygo as, for 2019 kom det frem at det var knyttet usikkerhet til videre drift av datterselskapene Kygo Life as og svenske Kygo Life ab. Grunnen som ble oppgitt var «betydelige underskudd de senere år».

I fjor hadde Kygo Life en omsetning på 10,4 millioner kroner, ned fra 18,7 millioner kroner året før.

DN sendte søndag en henvendelse til stefar og talsperson Jan Magnus Bjordal om resultatutviklingen, men han har ikke svart på denne.

Kjøpte nylig toppleilighet

Selv om lydsatsingen går trått, ble det nylig kjent at bergenseren har kjøpt seg leilighet på Aker Brygge i Oslo for 23,5 millioner kroner. Det fremgår av en fersk tinglysing fra eiendomsregisteret.

Toppleiligheten i Bryggegata inneholder blant annet to soverom, to bad, stue og kjøkken fordelt på 96 kvadratmeter. I tillegg har leiligheten sydvendt balkong, vinterhage og privat takterrasse på rundt 42 kvadratmeter med utsikt ut mot Akershusstranden, Tjuvholmen og Oslofjorden.

I 2018 ble det kjent at Gørvell-Dahll hadde kjøpt det som på den tiden var Bergens dyreste bolig noensinne. Artisten bladde opp 41 millioner kroner for en murvilla på over 1000 kvadratmeter, med åtte soverom, bibliotek og en hestehall.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.