Den norske artisten Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, har hatt stor suksess internasjonalt med musikkarrieren, særlig innenfor housesjangeren. Storsatsingen på lydprodukter gjennom selskapet Kygo Life har derimot blitt et tapsprosjekt.

I regnskapet for 2019 var verdien på Kygo Life skrevet ned til null. Satsingen fortsetter imidlertid å gå kraftig i minus.

I fjor endte Kygo Life med et resultat før skatt på minus 28,2 millioner kroner.

– Mistet viktigste markedsføringskanal

I sum er det skutt inn nesten 85 millioner kroner i lydsatsingen, uten at det er i nærheten av positivt resultat.

Kygos stefar og pressekontakt, Jan Bjordal, skriver i en melding til DN at tapet først og fremst skyldes korona kombinert med et stort varelager ved inngangen til pandemien.

– Selskapet mistet den viktigste markedsføringskanalen med Kygo og hodetelefonen på scenen. Vi har derfor tatt tap, realisert deler av varelager, nedskalert og flyttet virksomheten til Bergen. Driften går nå tilnærmet i balanse.

Fra klær til lyd

Kygo Life ble stiftet i 2016, med formål om å selge klær og moteprodukter. Bedriften ble startet sammen med Jon Inge Gullikstad, som blant annet står bak ullplaggene til Vegard Ulvang og kleskolleksjonen til Therese Johaug. Gullikstad gikk imidlertid ut av eiersiden i 2019.

Selskapet fikk en god start, og omsatte for 31 millioner på fire måneder i sitt første år. Etter dette har det imidlertid bare gått nedover.

I 2017 og 2018 hadde Kygo Life et samlet tap før skatt på over 25 millioner kroner, til tross for at selskapet i 2017 endre forretningstrykket fra å selge klesprodukter til å selge hodetelefoner.

I årsregnskapet til Kygos heleide konsern, Kygo as, for 2019 kom det frem at det var knyttet usikkerhet til videre drift av datterselskapene Kygo Life as og svenske Kygo Life ab. Grunnen som ble oppgitt var «betydelige underskudd de senere år».

I fjor endte Kygo Life med en omsetning på 18,7 millioner kroner, ned fra 36,2 millioner i 2019. Samtidig endte det samlede driftsresultatet for 2020 på minus 25,8 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.