Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent under artistnavnet Kygo, har de siste ti årene rukket å bli en av Norges mest fremtredende artister.

Med suksessen har det også kommet store penger, og i 2020 var bergenseren oppført med en formue på vel 100 millioner kroner, og en årsinntekt på 46 millioner kroner.

Nå er 2021-regnskapet for hans Kygo-konsern klart, og av den ferske rapporten går det frem at fjoråret også ble preget av pandemien.

I fjor hadde Kygo-konsernet totale inntekter på 62,4 millioner kroner, ned fra 79,5 millioner kroner i 2020. I 2019, altså det siste året før pandemien, var omsetningen på 187,7 millioner kroner. På to år har inntektene falt 67 prosent.

Det ble i fjor tatt ut et utbytte på ni millioner kroner, etter et utbytte på vel 28 millioner kroner i 2020.

«Konsernets turnéaktivitet tok seg gradvis opp i 2021, men var fortsatt ikke på nivå med årene før pandemien. Redusert turnéaktivitet har også påvirket markedsføringen og salget av hodetelefoner. En har derfor nedskalert satsingen på dette området», heter det i årsberetningen.

Venter flere konserter

I likhet med i 2020, da turnévirksomheten ble lagt på is som følge av korona-nedstengninger, ble også fjoråret preget av færre konserter og turneer enn vanlig.

Det blir opplyst at Kygo i fjor avholdt et tosifret antall konserter, og at det i løpet av første halvår i 2022 er blitt avholdt 11 konserter.

«Markedsutviklingen utover i 2022 er god og etterspørselen etter Kygos musikk er fortsatt stor. I løpet av året ligger Kygo an til å avholde flere konserter enn i 2021», heter det i årsberetningen.

Kygo-konsernet, som består av en håndfull datterselskaper både i Norge og utlandet, fikk et resultat før skatt i fjor på 24,7 millioner kroner, opp fra 10,6 millioner kroner i 2020.

Økningen i resultatet «skyldes i hovedsak pandemien som medførte at konserter og turneer ikke lot seg gjennomføre i 2020», skriver selskapet.

Ved utgangen av fjoråret økte kontantbeholdningen til 50,5 millioner kroner, mens egenkapitalen var på 168,2 millioner kroner, opp fra 153,3 millioner kroner ved utgangen av 2020. Samtidig falt rettighetsinntektene fra 62,2 millioner kroner i 2020 til 18,5 millioner kroner i fjor, og det blir opplyst at beregningen av disse inntektene i flere tilfeller styres av milepæler i kontrakter som er blitt utsatt under pandemien.

Av notene til regnskapet går det videre frem at Kygo i tillegg til utbyttet fikk utbetalt en lønn på rett over to millioner kroner i fjor. Han er i tillegg til å være heleier av morselskapet Kygo as også oppført som nestleder i selskapets styre.

Ved utgangen av året hadde selskapet investert 132,7 millioner kroner i fond, fordelt på aksje- og rentefond. Artisten fikk i fjor en gevinst på 7,3 millioner kroner gjennom realisering av aksjer, fremgår det.

Bergens Tidende omtalte tallene først.

Fortsatt milliontap for lydsatsing

For knappe to uker siden omtalte DN artistens lydsatsing i selskapet Kygo Life, og årsrapporten viste da et underskudd på 12 millioner kroner før skatt.

Selskapet fikk en god start, og omsatte for 31 millioner på fire måneder i sitt første år. Etter dette har det imidlertid bare gått nedover.

I 2017 og 2018 hadde Kygo Life et samlet tap før skatt på over 25 millioner kroner, til tross for at selskapet i 2017 endret forretningstrykket fra å selge klesprodukter til å selge hodetelefoner. I Kygo as' årsregnskap for 2021 fremgår det at den bokførte verdien av aksjene i Kygo Life er blitt nedskrevet til null kroner.

I fjor hadde Kygo Life en omsetning på 10,4 millioner kroner, ned fra 18,7 millioner kroner året før.

Leilighetskjøp

Nylig ble det kjent at bergenseren punget ut 23,5 millioner kroner for en leilighet på Aker Brygge i Oslo.

Toppleiligheten i Bryggegata inneholder blant annet to soverom, to bad, stue og kjøkken fordelt på 96 kvadratmeter.

I tillegg har leiligheten sydvendt balkong, vinterhage og privat takterrasse på rundt 42 kvadratmeter med utsikt ut mot Akershusstranden, Tjuvholmen og Oslofjorden.

I 2018 ble det kjent at Gørvell-Dahll hadde kjøpt det som på den tiden var Bergens dyreste bolig noensinne. Artisten bladde opp 41 millioner kroner for en murvilla på over 1000 kvadratmeter, med åtte soverom, bibliotek og en hestehage. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.