Satsene for tre og ti års fastrente går opp med 0,04 prosentpoeng sammenlignet med dagens satser, mens femårsrenten settes opp med 0,03 prosentpoeng.

– Vi ser at fastrentene igjen stiger litt. Fra 1. november vil fastrentene være markant høyere enn den flytende renten, som er på 2,002 prosent i november og desember, sier Magnus Andersen, seniorrådgiver i Lånekassen i en pressemelding.

– Gjennom det siste året har vi sett en stadig økende forskjell mellom den flytende renten og fastrentene i favør av den flytende renten, sier han.

De fleste har flytende rente

Kunder som ønsker å binde renten fra 1. november, kan gjøre det i perioden 10.–17. oktober.

589.200 av tilbakebetalerne i Lånekassen har flytende rente på studielånet sitt, mens 52.500 har fastrente.

Kunder som har mindre enn tre år igjen av nedbetalingstiden, som får støtte til utdannelse eller som har avbrutt en tidligere fastrenteavtale for mindre enn to måneder siden, kan ikke binde renten.

Flere banker har den siste måneden satt opp rentene sine etter at Norges Bank satte opp styringsrenten fra 0,50 prosent til 0,75 prosent forrige måned.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Kjølig og drikkeklar syrah fra New Zealand
Ypperlig vin til høstens småvilt.
01:50
Publisert: