Saga Pure, der investor Øystein Stray Spetalen er største eier med over 40 prosent av aksjene, fikk et nettoresultat på 53,6 millioner kroner i første kvartal, mot 147,8 millioner kroner i samme periode i fjor.

Saga Pure er imidlertid et rent investeringsselskap med investeringer i fornybar energi. Avkastningen på egenkapitalen endte i første kvartal på fem prosent.

– I løpet av første kvartal har vi vært vitne til volatile markeder. Vi vil derfor fortsette å være selektive i vår investeringsstrategi og konsentrere oss om å videreutvikle selskapene i porteføljen vår, sier Bjørn Simonsen, administrerende direktør i Saga Pure.

Saga Pure har økt i porteføljeselskapene Bergen Carbon Solutions og Horisont Energi i løpet av kvartalet, med investeringer på henholdsvis 25 og 32 millioner kroner.

Bergen Carbon Solutions-aksjen har falt over 45 prosent på børs så langt i år, mens Horisont Energi-askjen har steget ti prosent. Saga Pure-aksjen har på sin side falt 23 prosent.

Flere investeringer utelukkes ikke. Selskapet hadde ved utgangen av kvartalet 680 millioner kroner i kontanter, ned fra 778 millioner kroner i samme periode i fjor.

– Vi har en betydelig mengde kontanter, og tror volatile markeder vil gi oss muligheter fremover, sier Simonsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.