To av de som tilatales er tidligere toppsjef Lars Nyberg og Tero Kvisaari, hans nestkommanderende, melder flere svenske medier. Det tredje navnet er ikke kjent, men skal også være en som var høyt oppe i systemet.

Kvisaari nekter for å ha medvirket korrupsjon, forteller hans advokat til det svenske nyhetsbyrået TT. Begrunnelsen er at presidentdatteren Gulnara Karimova, som mottok betalingene, ikke er en maktperson verken formelt eller uformelt.

Svenske myndigheter vil holde en pressekonferanse om saken klokken 13. I tillegg til korrupsjon er det også snakk om utroskap mot selskapet, ifølge svenske Omni.

Nyberg gikk av sammen med store deler av styret i selskapet i 2012 etter at skandalen ble avslørt.

965 millioner i forlik

Torsdag ble det kjent at telekomselskapet betaler 965 millioner dollar i et forlik med myndighetene i USA og Nederland. Samtidig har selskapets usbekiske datterselskap erklært seg skyldig i utbetalinger i strid med korrupsjonslovverket i USA og Nederland.

Forliket er i forbindelse med en korrupsjonsetterforskning knyttet til selskapets etablering i Usbekistan i 2007.

Telia har akseptert å betale en bot på 548 millioner dollar, som skal deles opp i to like store summer og betales til henholdsvis Det amerikanske justisdepartementet (DOJ) og den nederlandske påtalemakten Openbaar Ministerie (OM).

Selskapet har også akseptert å at det blir tatt beslag i ytterligere 457 millioner dollar, som er beregnet å være gevinsten selskapet har hatt knyttet til korrupsjonsutbetalinger i Usbekistan.(Vilkår)

Fem ting det er verdt å vite før tyskerne går til urnene
Søndag er det valg i Tyskland. DNs kommentator Kjetil Wiedswang forklarer det tyske valget på to minutter.
02:10
Publisert: