Det ferske årsregnskapet til Lasse Kjus' heleide holdingselskap Kjus Holding as viser at den tidligere alpinisten gikk med et overskudd på 12,4 millioner kroner i 2019.

Kjus har salgsinntekter på beskjedne 615.000 kroner, og overskuddet er i hovedsak knyttet til finansinvesteringer.

Resultatet er en kraftig forbedring fra fjoråret, da gullvinneren fra OL på Lillehammer tapte 3,7 millioner kroner før skatt.

Solgte merkevaren Kjus

Etter at Kjus la skiene på hyllen etter 2005/06-sesongen, har han vært med på å bygge opp klesmerkevaren Kjus, og gjort diverse investeringer gjennom sitt Kjus Holding.

Kjus solgte seg i fjor ut av den norsk-sveitsiske sportsutstyrsleverandøren Kjus, som er organisert under selskapet LK International. Han ville ikke da oppgi salgssummen. Regnskapet for 2019 viser at Kjus hadde annen finansinntekt på 17,5 millioner kroner i 2019, men det fremgår ikke om dette er direkte knyttet til salget av hans eierandel på om lag 1/5 av LK International.

Kjus eier fremdeles 92 prosent av aksjene i LK Norge as, som distribuerer merkevaren i Norge. Selskapets regnskap for 2019 viser at omsetningen falt fra 15,5 millioner i 2018 til 12,5 millioner i 2019. Resultatet før skatt ble på -2,2 millioner.

DN skrev i fjor at tapet fra 2018 knyttet seg til investeringer i olje- og offshoresektoren.

Lastet opp i smoothie-kjede

Fra regnskapet kommer det frem at Kjus Holding ved årsskiftet hadde en aksjeportefølje til en verdi på 33 millioner kroner, med en kostpris på 28,8 millioner kroner.

I tillegg hadde han enkeltinvesteringer i smoothie-kjeden Smoothie Xchange, samt Funky Frozen Yogurt. Ifølge DNs aksjonærregister satt Kjus ved årsskiftet også på en rekke mindre poster i blant annet NRC Group, Scatec Solar, Aker BP, Gjensidige Forsikring, Tide Forsikring og Yara International.

Investeringen i Smoothie Xchange har økt kraftig i løpet av 2019. Ved utgangen av 2018 eide Kjus 10.000 aksjer, tilsvarende én prosent av selskapet, mens han ved utgangen av fjoråret eide 250.000 aksjer til kostpris 2,5 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.