Det eksklusive ledernettverket Leith Society har gått konkurs, fremgår det av en kunngjøring i Brønnøysundregistrene.

Selskapet har profilert seg som en eksklusiv klubb for ledere, som skal hjelpe sjefer med å bli bedre sjefer. Gjennom foredrag, gruppeoppgaver og samtaler skal medlemmene få innsikt i eget lederskap og engasjere seg i andres.

Medlemsavgiften er på 48.500 kroner i året, og på listen over medlemmer var blant annet First House-topp og bror av kronprinsesse Mette-Marit, Per Høiby.

Ifølge Bisnode har ledernettverket 41 uoppgjorte inkassosaker på til sammen 774.000 kroner.

– Vi planla en rekonstruksjon av selskapet i 2020. Vi var utfordret, men så en fin og klar vei ut av dette. Så kom Covid-19. Vi tjener penger på å samle mennesker, og viruset medførte en veldig vanskelig situasjon, der vi ble nødt til å stenge ned med umiddelbar virkning, sier daglig leder Axel Benjamin Skreslet i nettverket.

Han forteller forteller at de håpet å få faste kostnader dekket av staten, men fikk avslag på søknaden.

– Hadde dere klart dere hvis det ikke var for koronakrisen?

– Ja, jeg var positiv. Vi var i en situasjon der vi hadde lovende kommersielle utsikter, samtidig som vi ønsket å supplere med frisk kapital. Nå forholder vi oss til konkursen. Dette selskapet har vært et hjertebarn for meg.

Først reddet fra konkurs

DN omtalte nettverket i januar da det i siste liten ble reddet fra konkurs. Leith skulle egentlig møte Skatteetaten i retten 3. februar, etter at byfogden i Oslo la ned begjæring om konkurs for selskapet. Rettsmøtet ble imidlertid avlyst. Skreslet fortalte at nettverket hadde gjort opp for seg.

– En stor andel av summen på 810.000 var knyttet til tidligere nevnte skatteregning, som nå er betalt. Det resterende blir betalt fortløpende, og vi har per i dag et større beløp utestående hos våre kunder, enn det resterende beløpet. Vi er med andre ord i vesentlig bedre økonomisk form, skrev Skreslet i en epost til DN.

– Det er ikke så mye jeg kan fortelle om det. Jeg har ikke kommet i kontakt med styrets leder ennå. Han har ikke svart på telefon eller SMS, sier bostyrer Per Omreng.

Han forteller at selskapet har begjært seg selv konkurs.

– Hvor stor gjeld og verdier er det i selskapet?

– Det er noe gjeld og verdier, men jeg må gjennom og granske dokumentbunken nærmere før jeg gir deg en indikasjon på det.

Fikk ikke betalt

En av kreditorene er forfatter og rådgiver Svein Tore Bergestuen. Ifølge Bisnode skylder nettverket hans private rådgiverselskap 87.500 kroner.

– Det er aldri noe gøy å ikke få betalt for jobben man har gjort. Det er snakk om litt penger for meg som driver et lite selskap, sier han.

Han har vært leid inn flere ganger til å gjøre intervjuer på slutten av kvelden. Bergestuen forteller at han både har intervjuet Jonas Gahr Støre, Anita Krohn Traaseth Fredrik Solvang, Kristin Clemet og Jon Fredrik Baksaas, blant mange andre.

– Jeg har gjennom flere sesonger intervjuet kjente profiler innenfor politikk, næringsliv og kultur som en del av disse samlingene. Jeg er ikke medlem, men kjenner godt han som er leder for nettverket. Jeg gjorde dette som en jobb fordi det var interessant å intervjue flinke folk og bidra til innsikt og forståelse for norske næringslivsledere , sier han.

Fem møter i året

I 2018 hadde selskapet 9,3 millioner kroner i omsetning og et driftsresultat på snaue 800.000 kroner. Ifølge selskapets årsrapport for 2018 har Leith 4,8 millioner kroner i kortsiktig gjeld. Skreslet opplyste til DN i januar at mesteparten av denne gjeldsposten er forhåndsbetalt medlemsavgift.

Nettverket er eid av selskapet Leith Society aps, som har hovedkontor i Danmark. Den norske avdelingen har i dag omtrent 150 medlemmer, bestående av alt fra næringslivstopper, sjefer for mellomstore selskaper og gründere. Medlemmene møtes fem ganger i året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.