I slutten av november skrev DN at det familieeide entreprenørselskapet Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) er havnet i alvorlige problemer etter at selskapet tapte nær en halv milliard kroner i fjor. Resultatet for 2015 var det verste noensinne for konsernet.

Onsdag kveld melder LNS at det nå selger samtlige av sine aksjer i LNS Saga EHF på Island. Aksjene kjøpes av danske Munck Gruppen. Salget skal være et ledd i endringsprosessen LNS-konsernet nå er inne i, for blant annet å sikre bedre resultater i årene som kommer. 

– Dette salget er et viktig steg i å legge grunnlaget for LNS-konsernets videre positive utvikling, sier konsernsjef Frode M. Nilsen.

Venter resultatforbedring 

LNS Saga er Islands største entreprenør, med om lag 400 ansatte. 

Salget av selskapet skal bidra til at LNS-konsernet kan rette all oppmerksomhet til sin kjernevirksomhet, ifølge meldingen. 

– LNS-konsernet forventer en betydelig resultatforbedring i 2016 i forhold til 2015, og ser optimistisk på fremtiden med mål om å være en konkurransedyktig og gode leverandør i et krevende marked, heter det. 

I brudd med banken 

LNS har slått seg opp på bygging av veier og tunneler for gruveindustrien og gruvedrift.

I slutten av november skrev DN at Leonhard Nilsen & Sønner er i brudd med sin avtale med hovedbankforbindelsen DNB, og at selskapet har fått en midlertidig lettelse ut året. 

Det ble inngått en ny finansieringsavtale med banken i mars. Selskapet hadde en samlet gjeld til kredittinstitusjoner på over 1,2 milliarder kroner ved inngangen til året mot 882 millioner kroner året før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Concierge på Aker Brygge: – Jeg liker at folk er fornøyd
Hvis folk ikke er fornøyde så blir jeg litt skuffet, forteller Arnfinn Fagermo. Han hjelper til med «alt» på Aker Brygge.
02:15
Publisert: