Etter å ha overtatt Ferd-formuen fra sin far Johan H. Andresen har søstrene Katharina (22) og Alexandra (21) Gamlemshaug Andresen knivet om å være Norges rikeste kvinne. I fjor var det lillesøster Alexandra som tronet på topp, men i år er det storesøster Katharina som trekker det lengste strået.

Knivingen mellom de to Ferd-arvingene går dessverre ut over Pareto-topp Svein Støle som blir forbigått av dem begge. Støle faller dermed to plasser på listen og er nå Norges sjette rikeste skattyter, med en formue på 7,14 milliarder kroner.

Katharina Gamlemshaug Andresen har ifølge skattelistene som ble lagt frem fredag morgen en ligningsformue på 7,73 milliarder kroner. Dette er kun 89.000 kroner mer enn den ett år yngre søsteren Alexandra. Dette høres kanskje lite ut, men i fjor skilte det enda mindre. Da slo lillesøster storesøster med kun 5000 kroner.

Klikk her for å søke i årets skattelister

Blant verdens yngste

Storesøster Katharina vinner i år til tross for at Alexandra har høyere inntekt. Mens storesøster nøyet seg med null i skattelignet inntekt i 2016, er lillesøster oppført med drøyt 3800 kroner i inntekt i løpet av året.

Til tross for begrenset inntekt, opplevde både begge søstrene i fjor at deres ligningsformuer økte med rundt 660 millioner kroner.

Andresen-familien har gjennom flere generasjoner i snart 100 år vært en av de rikeste i Norden. Mesteparten av formuen er i Ferd, et av Norges største privateide konglomerater. Ferd eier blant annet sportsutstyrsprodusenten Swix og byggevareselskapet Mestergruppen.

Andresen-søstrene er tidligere blitt kåret til verdens to yngste dollarmilliardærer etter en artikkel i Forbes som gikk sin seiersgang internasjonalt.

– Forventningene er det mest slitsomme med å arve penger. Det er ikke forventningene fra familien, men fra alle andre. Alle følger med på meg og hva jeg gjør, har Katharina Andresen tidligere uttalt til DN.

Fem kvinner blant Topp-20

De to Andresen-søstrene betalte i fjor drøyt 65 millioner kroner i skatt hver.

Listen over Norges 20 rikeste skattytere inneholder også tre andre kvinner. Margaret Boel Garmann (62) er den eneste av dem som når inn på topp-ti-listen med en ligningsformue på 6,14 milliarder kroner i 2016. Hun hadde også en inntekt på 47,7 millioner kroner i fjor.

På 13. plass ligger Else Helene Sundt (38) med en skattelignet formue på 3,6 milliarder kroner, mens på plass 15 ligger Rannfrid Rasmussen (82) med en ligningsformue på drøyt tre milliarder kroner. (Vilkår)

Frykter emisjon i PGS
Børskommentator Thor Christian Jensen kommenterer børsdagen og uroen i PGS aksjen.
01:12
Publisert: