Det har vært enda et godt år for meglertoppene i hovedstaden. De 15 best betalte i bransjen viser en snittinntekt på 22,3 millioner kroner.

Bransjens best betalte er Svein Støle (54), som overtok hele eierskapet i det frittstående finans- og meglerhuset Pareto as i 2015. Støle hadde en inntekt på 81,1 millioner kroner i fjor. Ligningsformuen vokste til vel 7,1 milliarder kroner i 2016.

Under ham kommer Jan Petter Collier (67), én av grunnleggerne i ABG Sundal Collier og fortsatt en nøkkelperson i avdelingen for finansiell rådgivning (corporate finance). Han hadde en ligningsinntekt på 38,5 millioner kroner i fjor. Året før var det 17,7 millioner kroner.

For ett år siden var listen toppet av Mads H. Syversen (54), administrerende direktør i Arctic Securities. Syversen hadde 75 millioner kroner i inntekt i 2015, og i fjor ble det vel 30 millioner kroner i inntekt.

Administrerende direktør Erik Helberg (48) i skipsmeglerhuset Clarkson Platou hadde en ligningsinntekt på 31,6 millioner kroner.

Det private meglerhuset Pareto med hovedkontor i Vika i Oslo har i en årrekke hatt flere av de best betalte hodene i finansbransjen. I år har Pareto fire av de ti øverste på listen.

Mens Støle eier morselskapet, får nøkkelarbeidere godt betalt gjennom lønn, bonus og partnerutbytte i datterselskapene, som i meglerhuset Pareto Securities. Administrerende direktør Ole Henrik Bjørge (47) hadde en inntekt på vel 26 millioner kroner i fjor.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Den beste fra Rioja
Merete Bø gir deg tipset om den beste vinen fra Rioja. - Denne rødvinen kan ikke sammenlignes med de andre. Det passer perfekt til høstens lam, sier hun.
00:40
Publisert: