Kjell Inge Røkkes tidligere ektefelle, Anne Grete Eidsvig (52), gjør et kraftig byks på ligningslistene for 2017.

Fra en formue på rundt 240 millioner kroner i 2016 har denne vokst til over 460 millioner kroner i kjølvannet av at hun ble separert fra olje- og industrikonsernet Akers hovedaksjonær, ifølge tall fra skattemyndighetene onsdag.

Les også: Kjell Inge Røkke på formuestoppen i 2017: Disse er rikest i landet

Eidsvigs nullinntekt er imidlertid uforandret, mens skatten øker i tråd med formuesveksten, fra nær 2,1 millioner kroner i 2016 til over 3,9 millioner kroner i fjor.

Byttet boliger

Det var i februar 2018 at det ble kjent at Kjell Inge Røkke (60), en av Norges aller rikeste, og hans kone ville flytte fra hverandre, men likevel bo som naboer.

Paret har kjøpt flere tomter på Konglungen i Asker, revet husene og bygget nytt. De har eid alle disse eiendommene med halvparten hver, men i februar i år inngikk de to en ny ektepakt.

Der fremkom det at Røkke overtok Eidsvigs andel i fem av seks eiendommer de frem til da hadde eid sammen. Røkke tok over den største boligen på Konglungen som har adresse Konglungfaret 12, samt tre mindre eiendommer i Konglungfaret 47, 49 og 51.

Hovedhuset i Konglungfaret 12, som Røkke ble eneeier av etter skilsmissen fra Anne Grete Eidsvig.
Hovedhuset i Konglungfaret 12, som Røkke ble eneeier av etter skilsmissen fra Anne Grete Eidsvig. (Foto: Thomas T. Kleiven)

Disse husene ligger bak hovedhuset på motsatt side av Konglungveien. I tillegg overtok Røkke boligen i Prinsessealleen 18 på Skøyen i Oslo.

Eidsvig overtok på sin side huset som ligger ved siden av Røkkes gigantbolig, i Konglungveien 36. Senere har Eidsvig kjøpt nok en bolig i området.

Kjøpt ut

Røkke kjøpte også ut den daværende ektefellen fra sitt private selskapssystem.

Eidsvig eide to prosent av aksjene i The Resource Group (TRG). Hun fikk 17.648 aksjer i TRG av Røkke, ifølge ektepakten fra 11. mars 2008.

Les også: Celeber 40-årsdag: Kjendisfest for Røkkes kone

Røkke har til enhver tid hatt rett til å kjøpe tilbake disse aksjene for 400 millioner kroner, justert for utviklingen i konsumprisindeksen og utbytter og kapitalnedsettelser, ifølge ektepakten.

Etter en slik justering er prisen rundt 425 millioner kroner, ifølge DNs tidligere beregninger.

Anne Grete Eidsvig og Kjell Inge Røkke (til høyre) under åpningen av skulpturparken i det nye Akerkvartalet på Fornebu i juni 2016. Aker-sjef Øyvind Eriksen til venstre.
Anne Grete Eidsvig og Kjell Inge Røkke (til høyre) under åpningen av skulpturparken i det nye Akerkvartalet på Fornebu i juni 2016. Aker-sjef Øyvind Eriksen til venstre. (Foto: Ida von Hanno Bast)

Eidsvig ble kjøpt ut før Røkke i fjor høst fusjonerte to av sine selskaper, The Resource Group (TRG) og TRG Finance.

Sistnevnte selskap ble nytt toppselskap, det gamle TRG-selskapet ble oppløst, og TRG Finance skiftet navn til The Resource Group TRG.

Dette selskapet er største eier i børsnoterte Aker.

Tidligere livvakt

Eidsvig har en rekke styreverv i Røkke-relaterte selskaper, blant annet i stiftelsen Aker Scholarship, som finansierer studier for toppstudenter utenlands.

Les også: Kristian Røkke: Kjøpte nabohuset for svigerforeldrene dnPlus

Hun er fortsatt styremedlem i The Resource Group (TRG), selv om hun er kjøpt ut.

Eidsvig har tidligere vært i Den kongelige politieskorte, og var kronprinsesse Mette-Marits livvakt da kronprinsparet bodde i London. Hun var før dette i politiets hundepatrulje og har også deltatt i FN-oppdrag i Kosovo, har VG skrevet tidligere.

Røkke og Eidsvig giftet seg i hemmelighet i Roma i 2004, ifølge VG. De har to barn sammen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I likhet med Røkke har Olav Thon også en drøm å bygge et tårn. Bare ikke på Fornebu
—Men det får jeg ikke lov til, og det er ganske interessant.
01:33
Publisert: