Skattelistene for 2021 er ute, og i år som i fjor dukker det opp splitter nye milliardærer.

Totalt er det syv personer som aldri før har stått oppført med milliardformuer på skattelistene.

Nyrik på kryptospill

En av de nye milliardærene er kryptospillgründer Aleksander Leonard Larsen. Han er av grunnleggerne av Sky Mavis, selskapet bak spillet Axie Infinity. Sky Mavis ble etablert i 2018 og har hentet inn flere hundre millioner dollar i kapital fra investorer som Andreessen Horowitz, Mark Cuban og Reddit-gründer Alexis Ohanian. Spillet er et av verdens største økosystemer for NFT-spill. Per september 2021 hadde det over 1,8 millioner aktive spillere.

Inntekts- og formuesoppgangen til Larsen har vært enorm:

  • I 2020 sto han oppført med en ligningsformue på en million kroner og en inntekt på 1,2 millioner kroner.
  • I 2021 hadde dette økt til en formue på 1,1 milliarder kroner og en inntekt på en drøy kvart milliard.

I mai i år ble Axie Infinity utsatt for et stort hackerprogram, der gjerningsmennene stakk av med digital valuta for fem milliarder kroner. Larsen understreket den gang at selskapet hadde dekket tapet for brukerne, og la ikke skjul på at han selv tapte på det digitale innbruddet.

– Jeg eier jo axier. Jeg er jo et av ofrene selv, sa han.

Visma-milliardær

Øystein Moan, aksjonær og styreleder i det enorme programvareselskapet Visma, seiler også opp som ny milliardær. Han var i 2021 god for nesten 1,1 milliarder kroner, ifølge de ferske ligningslistene. Inntekten var på drøye 200 millioner kroner.

En annen ny-milliardær er laksegründer Helge Gåsø med en formue på rundt 1,3 milliarder kroner i 2021.

Kristian Holth og Fredrik Holth står oppført med en formue på rundt en milliard kroner hver. Sammen med Roy Gunnar Holth eier de selskapet Constructio som er tredje største aksjonær i entreprenørselskapet AF Gruppen.

Tore Ofdjell, gründer og eier i Odfjell Eiendom, hadde i fjor en ligningsformue på nesten 1,2 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.