Tirsdag la Link Mobility frem resultatene for første kvartal. Selskapet leverer tjenester knyttet til mobilkommunikasjon, og har sitt hovedkontor i Oslo.

Selskapet fikk et resultat før skatt på ni millioner kroner i første kvartal 2022. Det er en kraftig forbedring fra første kvartal 2021, da Link Mobility leverte et underskudd før skatt på over 66 millioner kroner.

I første kvartal hadde selskapet en omsetning på 1,17 milliarder kroner, opp fra 945 millioner kroner i samme periode i fjor.

– Vi er glade for å kunne rapportere stabil organisk vekst i tråd med våre mål, sier Guillaume Van Gaver, administrerende direktør i Link Mobility i en børsmelding.

I rapporten skriver selskapet at det venter en vekst på 14–17 prosent i de neste kvartalene. Samtidig skriver Link at vekstratene kan variere mellom kvartalene ettersom 2021 ble påvirket av nedstengninger noe som ga store variasjoner mellom kvartalene i 2021.

Link gjentar også sitt langsiktige mål om 20 prosent årlig vekst til 2024.

Samtidig sier Van Gaver at selskapet fremdeles venter på at markedene skal normalisere seg etter korona, og utbruddet av krigen i Ukraina.

– Generelt er vi fornøyd med omsetningsvekst, og at vi leverer i tråd med guidingen, men vi vet samtidig at det fremdeles vil ta noen uker før er i et normalisert marked.

– For eksempel har vi drift i Polen der de er sterk påvirket av flyktningstrømmen som kommer fra Ukraina, sier Van Gaver.

Børskollaps

It-selskapet, som er notert på hovedlisten på Oslo Børs, har fått hard medfart på Børsen i år. Hittil er aksjen ned over 30 prosent, og er dermed redusert fra en aksjekurs på rundt 20 kroner til 13 kroner. Det verdsetter selskapet til en markedsverdi på fire milliarder kroner.

Link Mobility har vært notert på Oslo Børs siden oktober 2020. Selskapet ble også børsnotert i 2013, men ble tatt av børs i 2018. I børscomebacket ble selskapet verdsatt til over 14 milliarder kroner fra start. Siden den gang har aksjen falt nær 75 prosent.

Ved 12-tiden falt aksjen rundt fem prosent.

Van Gaver vedkjenner at selskapet har hatt det tøft på Børsen, men håper at aksjonærene nå ser at selskapet leverer som ventet.

– For oss har kvartalet vært på linje med det vi har sagt tidligere og de forventningene vi har lagt. Samtidig er teknologisektoren under press for tiden, sier Van Gaver.

I USA har teknologiindeksen Nasdaq falt nærmere 26 prosent hittil i år. Også mange teknologiselskaper på Oslo Børs har slitt siden starten av året.

Bytter styreleder

Avtroppende styreleder i Link Mobility, Jens Rugseth.
Avtroppende styreleder i Link Mobility, Jens Rugseth. (Foto: Link Mobility)

Mandag kom nyheten om at gründer og storaksjonær, Jens Rugseth, går av som styreleder i Link Mobility, og innstilles som styremedlem i stedet.

– Det er bare det at jeg har vært styreleder i selskapet i nesten 22 år, og jeg har mange investeringer. Jeg så et behov for å skape tid rundt meg, sier Rugseth og legger til at det var han som ba om å tre av som styreleder.

– Jeg har mange andre styrelederroller også så det går en grense for hvor mange du kan ha, men det er ingen dramatikk i det, ikke i mine øyne.

Gjennom investeringsselskapet Karbon Invest eier Jens Rugseth sammen med Rune Syversen 5,42 prosent av aksjene i Link Mobility. Det gjør dem til tredje største eier i selskapet.

– Jeg har enorm respekt for den jobben Jens har gjort som styreleder og som grunnlegger av selskapet. Han vil fortsatt ha en aktiv rolle fra et styringsperspektiv. Han kjenner Link, og vi setter stor pris på støtten han gir oss, sier Link-sjef, Van Gaver.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.