Teknologiselskapet Link Mobility trekker budet på kommunikasjonsplattformen Soprano Design. Det går frem av en børsmelding søndag kveld.

Link hadde inngått en ikke-bindende avtale om å erverve samtlige aksjer i Sydney-baserte Soprano Design for totalt 3,6 milliarder kroner ved utstedelse av 88,7 millioner nye Link-aksjer, som er en økning på 30 prosent fra dagens antall, samt en kontantbetaling på 25 millioner australske dollar.

Administrerende direktør i Link Mobility, Guillaume Van Gaver, sier partene ikke klarte å komme til enighet om vilkårene etter at ny informasjon kom til overflaten.

– Vi har hatt en grundig selskapsgjennomgang, og ved slutten av prosessen fremkom ny informasjon, som jeg ikke kan gå i detalj på, men som førte til at vi ønsket å reforhandle avtalen. Vi klarte ikke å bli enige og komme frem til en avtale, sier Van Gaver til DN.

– Var ikke kjent tidligere

Link har vært i forhandlinger og en selskapssjekk siden mai, og skriver i børsmeldingen at nylige utviklinger i prosessen har ført til at Link ville reforhandle avtalen. Det har partene diskutert den siste uken, men de har altså ikke blitt enige om nye vilkår for kjøpet.

Link har ved flere anledninger i år kommunisert at oppkjøpet har rykket stadig nærmere. Senest i august meldte selskapet at det ventet å signere en salgs- og kjøpsavtale (SPA) med Soprano innen kort tid.

– Hvorfor kommer avlysningen nå ettersom dere så sent som i august kommuniserte til markedet at forhandlingene gikk bra?

– Vi hadde god fremgang i forhandlingene, men den nylige utviklingen i informasjonen vi ble forelagt var vesentlig for Link Mobility og dermed ønsket vi å reforhandle. Og denne utviklingen var ikke kjent tidligere.

Link har siden oktober i fjor gjennomført mer enn fem oppkjøp.

– Vi er ekstremt grundige når det kommer til selskapsgjennomgang slik at vi sikrer at transaksjonene gir verdi til aksjonærene, sier Van Gaver.

DN har vært i kontakt med gründer og styreleder Jens Rugseth. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Comeback på børs

Link Mobility har vært notert på Oslo Børs siden november i fjor. Selskapet ble også børsnotert i 2013, men ble tatt av børs i 2018. I børscomebacket ble selskapet verdsatt til over 14 milliarder kroner fra start. Siden den gang har aksjen falt nær 30 prosent, og selskapet prises nå til 11,4 milliarder kroner.

Markedet tok ikke meldingen om Link Mobilitys oppkjøp spesielt godt imot. I måneden etter at det ble annonsert, falt kursen. Den gjorde imidlertid et hopp igjen da selskapet kom med gode resultater for andre kvartal i august.

Link Mobility har Andresen-familiens investeringsselskap Ferd på eiersiden, med 2,52 prosent av aksjene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.