Investeringsselskapet Ruffer har gjort det skarpt den siste måneden på å kjøpe billig beskyttelse mot kraftige fall i aksjekursen, også kjent som derivater.

Det skriver Financial Times.

Fondet, som har sitt hovedkontor i London, har tjent omtrent 2,6 milliarder dollar på en rekke handler i mars etter at koronaviruset sendte et nesten samlet aksjemarked til bunnivåer – og kursfallforsikringene i taket.

De tre store indeksene i USA, Dow-Jones Industrial, S&P 500 og Nasdaq Composite har alle falt med mer enn 20 prosent fra sine toppunkt i mars måned.

Det har gitt utslag på Vix-indeksen, som fungerer som et mål på hvor store svingninger markedet forventer. Gjennom kjøp i Vix-indeksen alene opplyser Ruffer å ha tjent 800 millioner dollar på et 22 millioner dollar-kjøp.

1,8 milliarder dollar av gevinsten henter de fra kjøp av aksje-, gull- og kredittderivater.

Handlet aksje for 50 cent

Dette er ikke første gang fondet har lykkes godt med å treffe på å forutsi dårlige tider. I februar 2018 skal de ha brukt over 200 millioner dollar på å handle i Vix-indeksen for en halv dollar per stykk – et trekk som ga fondet kallenavnet «50 cent».

Dette etter rapperen Curtis James Jackson, bedre kjent som «50 cent» og mannen bak albumet «Get rich or die trying».

Den amerikanske rapperen Curtis James Jackson, bedre kjent som 50 cent, har inspirert kallenavnet til Ruffer.
Den amerikanske rapperen Curtis James Jackson, bedre kjent som 50 cent, har inspirert kallenavnet til Ruffer. (Foto: ALBERTO LOWE/REUTERS)

Også denne investeringen betalte seg: Det så lenge ut til at opsjonene var verdiløse, før markedet svingte kraftig og fondet dro inn en fortjeneste på 400 millioner dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.