Sent onsdag kveld sendte forbrukslånsbanken ut en børsmelding.

Der skriver Bank Norwegian at de etter markedet stengte mottok et brev fra en utenlandsk aksjonær med mer enn fem prosent av aksjene i selskapet. Aksjonæren har stilt krav om en ekstraordinær generalforsamling for å vurdere et forslag om å søke om sekundærnotering av selskapets aksjer på Main Market på London-børsen.

«Styret vil gjennomgå henvendelsen i samråd med sine rådgivere og den nevnte aksjonæren og vil holde markedet informert om eventuelle vedtak i styret basert på henvendelsen», skriver Bank Norwegian.

Det er kun én utenlandsk aksjonær som har mer enn fem prosent aksjer i banken. Det er en nomineekonto tilhørende den amerikanske storbanken Goldman Sachs som sitter på 8,27 prosent av aksjene.

Selger fly

Bjørn Kjos sitt flyselskap Norwegian er største aksjonær i Bank Norwegian som tilbyr kombinert kredittkort og fordelskort i samarbeid med Norwegian.

Sent onsdag kveld meldte også flyselskapet om nyheter. Det har solgt to fly som vil øke likviditeten til Norwegian med 23 millioner dollar etter tilbakebetaling av gjeld. Tidligere i år varslet Bjørn Kjos at Norwegian kunne selge inntil 140 fly, men har så langt kun solgt åtte fly.

Norwegian skriver at pengene fra salget vil bli brukt til å tilbakebetale gjeld og øke selskapets likviditet, og at dette er en del av selskapets program for å fornye flåten og i tråd med selskapets langsiktige strategi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gasellevinner merket for livet
—Min frue er ikke veldig imponert over dette her, sier daglig leder Bjørn Gregersen i it-selskapet Ascan.
00:55
Publisert: