Louise Mohn (48) er datter av bergensmilliardæren Trond Mohn. Arven fra faren har gjort henne til en av Norges rikeste kvinner, og ved utgangen av 2020 hadde hun en estimert formue på 724 millioner kroner.

Louise Mohn er også eneeier i selskapet Luzmon Medical, hvor hennes far sitter som styremedlem. Her har ikke forretningene båret preg av gull og grønne skoger de siste årene.

Samlede tap på 216 mill.

Siden oppstarten i 2011 har selskapet vært et pengesluk med samlede tap på 216 millioner kroner.

Selskapet har tapt store beløp i alle driftsårene. Fjoråret var intet unntak. Luzmon gikk i 2021 med 31,4 millioner i underskudd og hadde heller ingen inntekter.

Underskuddet skyldes i stor grad lønn til selskapets ansatte, samt andre uspesifiserte kostnader. Underskuddet i 2021 var imidlertid betydelig lavere enn året før, da bunnlinjen var 101 millioner i minus.

Fortsatt intet produkt

Luzmon Medical befinner seg i helsebransjen hvor Trond Mohn i en årrekke har vært en av Norges største filantroper. Trond Mohn har donert vel 1,6 milliarder kroner til ulike forskningsprosjekter, hvorav mange omhandler helse.

Luzmon jobber med å utvikle en teknologi som gjennom elektroterapi skal behandle smerter, muskler og nerveproblemer, blant annet for kreftpasienter.

– Jeg fikk idrettsskader i ungdommen og ble kronisk smertepasient i nesten 14 år. Elektroterapi reddet meg, og jeg er lidenskapelig opptatt av å hjelpe andre i samme situasjon, skrev Louise Mohn i en tidligere melding til Dagens Næringsliv.

Så langt har arbeidet med å bygge teknologien ikke resultert i noe ferdig produkt for Luzmon Medical. Planen var opprinnelig å kommersialisere teknologien i 2018.

Uavklart voldgiftssak

I stedet havnet selskapet i konflikt med en av sine underleverandører, som har fått store følger for Louise Mohns selskap. I 2020 måtte Luzmon foreta nedskrivninger på 90 millioner. Nedskrivningene skyldtes påståtte mislighold av avtalen mellom Luzmon og en av selskapets underleverandører.

Det ble i første halvdel av 2021 fremmet en voldgiftssak mot underleverandøren på grunn av det Luzmon oppfatter som uakseptabel levering og ytelse. Fra regnskapets noter opplyses det at Luzmon krever dekning for tapene selskapet har lidd som følge av dette.

DN har forsøkt å få en kommentar fra Louise Mohn og Trond Mohn, men ingen ønsket å kommentere konflikten med underleverandøren eller resultatet til Luzmon Medical. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.