En investering på en milliard dollar fra Saudi- Arabias statsfond (PIF) skal gjøre det Silicon Valley-baserte selskapet Lucid Motors i stand til å lansere sin Lucid Air-modell i år 2020, skriver Reuters.

De kaster seg dermed inn i kampen om markedet for elektriske biler i øvre prisklasse.

Teslas aksjer falt først 2,2 prosent mandag, men har siden løftet seg opp i pluss.

Diversifisering

Tesla-sjef Elon Musk sa for noen få uker siden at det Saudi-Arabiske fondet kunne hjelpe ham å ta Tesla av børs. Nå satser de altså på en konkurrent.

– Ved å investere i det raskt voksende markedet for elektriske biler blir PIF eksponert mot langsiktige vekstmuligheter, uttalte en talsmann for PIF, som også understreket viktigheten av å bidra til nyskapning, samt at oljelandet Saudi-Arabia ønsker å satse på flere hester og investere i andre sektorer.

Lucid Motors ble grunnlagt i 2007 under navnet Atieva. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.