Lunket for Play Magnus

Play Magnus er en av årets mest mislykkede børsnoteringer - nå vil selskapet kjøpe egne aksjer.

Sjakkspillselskapet Play Magnus gikk på børs i starten av oktober med 300 millioner kroner i nyinnhentet kapital og en prising på 1,3 milliarder kroner.

Debuten har imidlertid vært lunken. En av de mest lunke i år faktisk.

Siden børsnoteringen har aksjekursen falt rundt 32 prosent. Kun riggselskapet Northern Ocean, oljeselskapet BW Energy og Teco 2030 har hatt en svakere kursutvikling.

Fredag kalte Play Magnus inn til ekstraordinær generalforsamling. Der foreslås det at styret får fullmakt til å kjøpe tilbake selskapets egne aksjer.

«Styre er av den oppfatning at prisingen av selskapets aksjer i perioder vil være attraktiv. I tillegg til at det er ønskelig å kunne erverve egne aksjer som hel eller delvis finansiering av mulige oppkjøp», heter det i innkallingen.

Når et selskap kjøper egne aksjer blir det færre aksjer i omløp. Når aksjekapitalen reduseres for kjøpet av egne aksjer får øvrige aksjonærer større eierandeler i selskapet.

Play Magnus er bygget rundt appen med samme navn, der brukerne kan spille sjakk med en kunstig intelligens som simulerer sjakkverdensmester Magnus Carlsen ved forskjellige alderstrinn. De siste årene har Play Magnus gjennomført flere oppkjøp og fusjoner, og utvidet produktporteføljen kraftig. (DN Investor)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.