I slutten av januar 2018 ble Jan Erik «Jannik» Iversen varetektsfengslet i fire uker i forbindelse med etterforskningen av saken der Aker-eier Kjell Inge Røkke er fornærmet. Etter ransaking hos Iversen i januar 2018 ble det beslaglagt både elektrosjokkvåpen og en springkniv. Iversen ble samtidig pågrepet og begjært varetektsfengslet, noe politiet fikk medhold i. Rettsmøtet gikk for lukkede dører.

I august tok statsadvokaten ut tiltale mot 61-åringen for grov utpressing og brudd på våpenforskriften. Saken skulle kommet opp for Oslo tingrett 6. februar, men er nå utsatt fordi tiltalte er blitt syk.

Tosifret millionbeløp

Av tiltalen kommer det frem at Iversen skal ha drevet utpressing mot Røkke fra 1. november 2017 frem til 29. januar 2018, altså i en periode på rundt tre måneder. Iversen skal ha forsøkt å få Røkke til å utbetale seg et tosifret millionbeløp ved å true med å offentliggjøre ufordelaktige opplysninger om industrigründeren. De straffbare forholdene skal ha funnet sted i Bærum og andre steder, ifølge tiltalen.

Engasjerte tidligere polititopp

Kjell Inge Røkke skal selv vitne i saken mot den tidligere voldsdømte mannen. I tillegg skal tidligere leder av beredskapstroppen, Arild Snortheimsmoen, vitne. Han er ifølge Dagbladet blitt leid inn av Røkke for å ivareta industrigründerens sikkerhet.

Advokat Arild Holden, som jobber i Advokatfirmaet Elden, er også kalt inn som vitne. Hans sms-korrespondanse med torpedoen er blant bevisene som skal presenteres for retten. Det vil også blir spilt av video fra garasjeanlegget til Aker, hvor Iversen skal ha oppsøkt Røkke.

Iversen har tidligere uttalt til Nettavisen at han gleder seg som en unge til rettssaken mot han skal komme for retten. Nå er altså hans egen helsetilstand kommet i veien for at saken kan avvikles som planlagt. I en kjennelse fra Oslo tingrett kommer det frem at saken er utsatt på ubestemt tid.

Etter det DN erfarer har Iversen levert legeerklæring som gir grunnlag for utsettelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.