Oslo Børs har steget hele mandag, og stenger på 875,98 poeng.

Det er en oppgang på 1,78 prosent.

Blant selskapene som drar indeksen mandag finner man flere store navn innen helse. PCI Biotech Holding er opp 7,6 prosent, Gentian Diagnostics er opp 3,9 prosent og Targovax-aksjen er opp 3,7 prosent.

Både PCI Biotech Holding og Targovax arbeider med kreftforskning av ulik art, mens Gentian Diagnostics jobber med å utforme globale løsninger for helsevesenet.

Også energisektoren har dratt lasset mandag: Magnora er dagens soleklare vinner, og stiger med 45 prosent. Selskapet som selger tjenester til energisektoren, og har Christen Sveaas-selskapet Kistefos inne som storaksjonær med 21 prosent, omsettes nå for 17 kroner aksjen – tre kroner mer enn ved børsåpning.

Magnora har en estimert markedsverdi på 913,7 millioner kroner.

Halv fem lå oljeprisen på 45 dollar fatet.

Norwegian med cashpoints for kryptovaluta

Blant tungvekterne ser alle ut til å stige moderat mandag. Equinor, Salmar og Aker har alle steget med mellom to til tre prosent.

En av mandagens store nyheter har vært at Norwegian skal tilby bonuspoeng hos dem når man handler kryptovaluta. Dette gjøres gjennom Kjos-familiens kryptobørs Norwegian Block Exchange.

– Å kunne tilby kunder hos NBX tilgang til og fordeler i det prisbelønte lojalitetsprogrammet vårt er en sann glede. På den annen side gir vi også ti millioner Reward-kunder muligheten til å tjene cashpoints samtidig som de får tilgang til fremtiden innen finans. Det er en vinn-vinn-situasjon for alle involverte parter, sier Bjørn Kjos, grunnlegger av Norwegian og NBX, i en pressemelding. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.