Magnus Carlsen (27) har nettopp avlagt det ferske årsregnskapet for sitt private selskap Magnuschess as.

Det viser et rekordresultat for det norske sjakkesset, som i fjor dro inn 11,4 millioner kroner før skatt.

Daglig leder og styreleder i selskapet er Carlsens far, Henrik Carlsen, som ikke har noen kommentar til resultatet utover følgende:

– Det går veldig fint.

Ingen utbytter

I fjor skrev DN at Magnus Carlsen hadde tjent mer enn 50 millioner kroner siden 2007.

Med fjorårets resultat har Carlsen nå tjent 65 millioner kroner på ti år. Omsetningen har oversteget 100 millioner kroner.

I 2016 og 2015 tok 27-åringen til sammen ut 25 millioner kroner i utbytte.

Til tross for at selskapet nå tjener penger som aldri før har ikke Carlsen tatt ut en eneste krone i utbytte denne gang.

Magnus Carlsen eier 85 prosent av selskapet, mens far Henrik Carlsen eier resten.

Regnskapet viser at far og sønn Carlsen har mer tro på aksjemarkedet enn noen gang. Der de i tidligere år har fordelt markedsinvesteringer mellom både aksjer og obligasjoner er alt nå flyttet over i aksjer. Markedsbaserte aksjer er bokført til 10,4 millioner kroner.

Selskapet hadde finansinntekter på 4,78 millioner kroner.

Sponsortung

Carlsen har flere faste sponsorer – deriblant meglerhuset Arctic Securities, VG, advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig og Nordic Semiconductor.

Inntektene i Magnuschess kommer hovedsakelig fra faste sponsorer og andre reklamekampanjer og pengepremier fra sjakkturneringer.

Carlsen har vært med i flere reklamekampanjer for store merkevarer. I 2011 frontet han kles­merket G-Stars kolleksjon sammen med skuespilleren Liv Tyler. Det gjorde han også i 2014, da sammen med skuespiller Lily Cole. Carlsen har også spilt inn reklamefilmer for Isklar, samt Felleskjøpet og Altibox.

Utvikler spill og investerer i fond

Ved siden av sjakkarrieren har Magnus Carlsen også etablert selskapet spillselskapet Play Magnus som har samarbeidet med de norske læringsspill-gründerne bak de populære Dragonbox-spillene. Carlsen er gjennom Magnuschess as majoritetseier i Play Magnus med 46 prosent av aksjene.

Selskapet skal utvikle et sjakkspill for barn på mobil og nettbrett som er bygget opp rundt hvordan sjakkesset selv lærte å spille som liten.

Magnus Carlsen investerte tidligere i år penger i det nye norske fondet Idekapital Fund 1 som på kort tid har hentet inn 522 millioner kroner for å investere i norske gründerselskaper innen teknologi og programvare.(Vilkår)

– Det er ikke en handelskrig ennå, men det kan nok være forberedelser for en, sier Robert Halver i Baader Bank og tror vi kan få det mye gøy fremover.
01:03
Publisert: