De store asiatiske aksjemarkedene utvikler seg blandet i fredagens handel. Mye av fokuset i regionen er på Kina, etter at landet rapporterte svakere vekst enn ventet.

Den økonomiske veksten i Kina var på 6,5 prosent på årsbasis i tredje kvartal, som var under markedets forventninger om en BNP-vekst på 6,6 prosent.

Flere høytstående myndighetspersoner gikk imidlertid ut like før tallene ble publisert og manet investorene til å forholde seg rolige.

Lederen for Kinas bank- og forsikringsregulator Guo Shuqing sa at "markedet har vært frakoblet de fundamentale forholdene i kinesisk økonomi og at det heller ikke reflekterer den gode helsen i Kinas finansielle system".

Visestatsminister Liu He uttalte til nyhetsbyrået Xinhua at den overordnede økonomiske situasjonen er stabil og at den psykologiske effekten av handelskonflikten med USA er verre enn de reelle konsekvensene.

Liu He vedgikk imidlertid at handelsspenningene har påvirket utviklingen i aksjemarkedene, der den Shanghai-børsen er ned mer enn 22 prosent hittil i år. Knyttet til handelssituasjonen sa He at Kina og USA "har kontakt", uten å gi noen flere detaljer.

Shanghai-børsen falt rundt en prosent fra start i fredagens handel, men har siden hentet seg inn igjen og er i øyeblikket opp 2,4 prosent, mens Hong Kong-børsen stiger 1,0 prosent.

- Kina kan ikke fortsette å vokse 6,6-6,7 prosent hvert kvartal på grunn av det faktum at de begynner å redusere gjeld og også på grunn av den pågående handelskonflikten med USA, sier investeringssjef Kelvin Tay i UBS Global Wealth Management til CNBC.

Kospi-indeksen i Sør-Korea stiger 0,4 prosent mens Nikkei-indeksen i Tokyo er ned 0,5 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.