– Jeg tror dollaren enkelt kan komme tilbake med fire-fem prosent, eller kanskje enda mer, sier den sveitsiske investoren Marc Faber, også kjent som Dr. Doom, til CNBC.

Den amerikanske dollaren har hatt et tøft år, og gått ned nesten ti prosent siden starten av 2017, mens euro og peso har gått opp, skriver CNBC. Med et litt lenger tidsperspektiv er Faber svært skeptisk til dollaren, og sier at han er «åpenbart ikke optimistisk» på lengre sikt. Han er klar på hva som er grunnen.

– Du må bare se på den amerikanske administrasjonen og dens økonomiske politikk, som ikke kommer til å bidra veldig til dollarens styrke i lengden, sier Faber.

– Amerikanerne skyter seg i føttene, legger han til.

Ofte negativ

Faber er en verdenskjent investor som har fått tilnavnet Dr. Doom etter å ofte ha kommet med negative spådommer.

I fjor spådde han blant annet at Wall Street ville kollapse.

Faber spesifiserer ikke hva det er med den amerikanske politikken han er kritisk til. Mange investorer har sett frem til president Donald Trumps løfter om skattekutt og færre restriksjoner, men han har også truet med en handelskrig mot Kina – noe som kan ha katastrofale konsekvenser for økonomien. I tillegg har Trump tidvis snakket varmt om en proteksjonistisk handelspolitikk.

Senest torsdag morgen skrev Trump på Twitter om at Kina har en selskapsskatt på 15 prosent, og at USA må gjøre alt som er mulig får å matche det. Formålet er å «vinne med vår økonomi», skriver Trump.

Men hva er bedre?

Faber er skeptisk til dollaren, men han er samtidig ikke sikker på hvilken valuta man skal satse på i stedet. Selv planlegger han å få inn mer dollar i porteføljen i stedet for euro, og sier at valutaene i det hele tatt ikke er noe attraktive.

– Det er derfor noen folk velger å investere tungt i såkalte kryptovalutaer, sier han til CNBC, og sikter til populariteten til blant annet bitcoin.

Faber har ikke investert i kryptovaluta selv, men erkjenner ifølge CNBC at det kan være en rask måte å tjene penger på. (Vilkår)

Juncker med ny visjon for EU
Nå kan det bli europeisk presidentvalg. Les Kjetil Wiedswangs kommentar i lenken under
00:33
Publisert: