Oppdrettsgiganten Marine Harvest har blitt foretrukket som kjøper av samtlige eiendeler tilhørende kanadiske Gray Aqua for 15 millioner kanadiske dollar, på kontant-og gjeldfri basis, ifølge en melding mandag. Kjøpesummen tilsvarer nær 100 millioner kroner.

Gray Aqua er basert på østkysten av Canada og for øyeblikkelig underlagt bobestyrer.

"Oppkjøpet er vikitig fra et strategisk ståsted ettersom det ytterligere utvider Marine Harvests globale fotavtrykk i et land der vi allerede er tilstede på vestkysten. Markedet for laks i Nord-Amerika fortsetter å utvikle seg fordelaktig, og oppkjøpet representerer som sådan en attraktiv verdiøkningsmulighet", heter det i meldingen.

Oppkjøpt inkluderer et klekkeri i New Brunswick, to oppdrettslisenser i New Brunswick, syv oppdrettslisener i Newfoundland og et prosesseringsanlegg i Newfoundland. I tillegg har selskapet søkt om 17 oppdrettslisenser i Newfoundland som gjenstår å bli godkjent, opplyses det.

"Marine Harvest vil straks starte å utarbeide en produksjonsplan og investeringsrammeverk for østkysten av Canada, inkludert bygging av en organisasjon som vil være i stand til å produsere 15.000-20.000 tonn slaktet laks årlig", heter det.

Fullføring av avtalen forutsetter en endelig signert kontrakt, samt domstolen i New Brunswicks godkjennelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skodas smarte løsning
Skoda Kodiaq kommer til Norge i mars. Sjekk den nye smarte løsningen for å unngå å skrape opp bilen ved siden av.
00:26
Publisert:
Slik styrer du lyden i nye 5-serie
DN har kjørt BMWs nye 5-serie. Sjekk den nye måten å betjene lydanlegget på.
01:01
Publisert: