Amerikaneren Mark Cuban er et stort navn i teknologibransjen, der han har opparbeidet seg en respektabel formue. På fredag formiddag uttalte han til CNBC at han ikke har troen på Facebook sin nye valutasatsing, Libra.

– Jeg er ikke en stor tilhenger av hva de holder på med, skal Cuban ha kommentert til avisen.

– Jeg tror det er et stort feilgrep, skal han ha lagt til.

Den virtuelle valutaen Libra ble presentert av Facebook i juni, der Facebook har samarbeidet med blant annet Visa, Mastercard, Paypal og Uber for å lansere sin virtuelle valuta.

Planen skal være at valutaen tas i bruk blant vanlige folk – og at man unngår de voldsomme kurssvingningene som har bidratt til å gjøre andre kryptovalutaer vanskelige å bruke som betalingsmiddel.

Cuban skal ha uttrykt at han er bekymret for konsekvensene på det globale markedet, skriver CNBC.

– Det kommer til å være en eller annen despot i et afrikansk land som blir virkelig fra seg over at de ikke kan kontrollere valutaen sin lenger, og det er da de virkelige problemene begynner å vise seg, sa Cuban ifølge CNBC.

Mark Cuban er ikke alene om sine bekymringer. Blant annet har USAs president Donald Trump uttrykt tvil over valutaens pålitelighet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.