Svenske Ekobrottsmyndigheten etterforsker en omfattende sak om manipulering av aksjekurser gjennom chatterom i programmet Discord, melder SVT.

To personer i 20-årene er mistenkt for å ha manipulert aksjekursene til minst 18 selskaper i høst, ifølge kanalen.

– Mange selskaper har fått reelle kurspåvirkninger på grunn av at man sammen på Discord har blitt enige om å kjøpe aksjen, og da har kursen blitt presset ordentlig opp, sier Jan Leopoldsen i Ekobrottsmyndigheten, Sveriges ekvivalent til norske Økokrim.

Det svenske finanstilsynet, markedsplasser og flere store banker har vært involvert i etterforskningen, som begynte i høst.

Den startet etter et tips på Twitter, og i november ble det gjennomført aksjon mot flere adresser sør i Sverige. Da ble det tatt beslag i både datamaskiner og telefoner. Det er uklart når det kan tas ut tiltale i saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.