Brilleselskapet Future Norway fikk i 2017 et resultat før skatt på minus 2,8 millioner kroner. Det som følge av at selskapet hadde kostnader på 23,7 millioner kroner, mens det dro inn 21,2 millioner kroner på salg av briller. Salgsinntektene er 1,4 millioner kroner lavere enn i 2016.

Future Norway har avvikende regnskapsår, som ble avsluttet i august i år.

Sponser idrettsstjerner

Tapet kommer til tross for at de norske langrennsstjernene Martin Johnsrud Sundby, Marit Bjørgen og Heidi Weng de fleste helger gjennom vinteren er å se på tv-skjermen med sportsbriller fra Bliz Active, som er et av Future Norways merker. De har sammen med en rekke andre norske utøvere fra ulike idretter sponsoravtaler med brillemerker i Future Norways portefølje.

Lønnskostnadene til selskapet har steget fra 4,4 millioner kroner i 2016 til 6,3 millioner kroner i 2017, som tilsvarer en oppgang i lønnsutbetalingene på 1,9 millioner kroner.

«Store nedskrivninger»

I årsregnskapet for 2017 trekker selskapet frem regnskapskluss som negativt for resultatet.

«I løpet av regnskapsåret har det kommet frem at tidligere ansatte ikke har fulgt opp rutiner i selskapet tilfredsstillende over en tid, som har medført store nedskrivninger for å rette opp feilaktig regnskapsføring. Dette førte til daglig leders avgang, som dessverre medførte at kundene ikke har kunnet få den oppmerksomheten de skal ha», skriver selskapet i årsregnskapet.

Finansdirektør Johnny Linder i morselskapet Future Eyewear Group Sweden ønsker ikke kommentere årsaken til at daglig leder har sluttet utover det som står i årsregnskapet.

– Det var konsekvensen av mange ulike saker, sier han.

– Regnskapet viste positivt resultat

Tidligere daglig leder Espen Berglund i Future Norway er ikke enig i at det var store nedskrivninger som resulterte i at han nå er ferdig i selskapet. Han solgte seg ut av firmaet i sommer ved at morselskapet kjøpte hans eierandel på 30 prosent.

– Som en beslutning om sentralisering av funksjoner og personal ble min rolle som daglig leder i Norge mindre viktig og givende, og der igjen ble en avtale om avslutning gjort sammen med salg av aksjer. Ved avtale signert 31. mai viste periodisert regnskap inkludert nedskrivninger av gitte forhold et bra positivt resultat, sier Berglund.(Vilkår)

Vet du hvem Norges rikeste arvinger er?
Hvordan er det å arve milliarder? Les intervjuet med arvingene i lenken under.
03:58
Publisert: